Nors Kembridžo hercogai ir turi asmeninį virėją, kuris pasirūpina jų maistu, tačiau ši žemiška šeimynėlė taip pat mėgsta patys pasigaminti paprastų naminių valgių.

Būtų smalsu žvilgtelėti į jų virtuvę Kensingtono rūmuose – tikriausiai ten rastume pagal užsakymą pagamintų rafinuotų baldų, AGA orkaitę ir įvairiausių modernių prietaisų.

Trijų vaikų mama Catherine jau anksčiau yra užsiminusi apie savo pomėgį gaminti maistą namuose. Ji džiaugiasi, kad į šią veiklą pavyksta įtraukti ir savo vaikus: princą George'ą, princesę Charlotte ir princą Louisą. Princas Williamas taip pat anksčiau yra pasakojęs apie savo kulinarinius įgūdžius, nors jie, veikiausiai, toli gražu neprilygsta hercogienės Kate sugebėjimams virtuvėje!

Pristatome mėgstamiausius šios karališkosios penkių asmenų šeimos naminius patiekalus – nuo sveikų pusryčių gėrimų iki itališko stiliaus pietų, sveikų vakarienių ir saldėsių.

Pica

Patiems išsikepti picą išties smagu, tad šią veiklą pamėgo ir Kembridžo hercogų vaikai. Per išvyką į Šv. Luko bendruomenės centrą Londone Kate atskleidė, kad jos vaikai mėgsta susikurti savo picų receptus.

Kalbėdama su iš Bolivijos kilusia Yolanda, Kate sakė: „Kartu su George'u ir Charlotte ruošiame picos tešlą. Jiems labai patinka, nes gali išsitepti rankas.“ Vertėjui ji darsyk paaiškino: „Tik sakiau, kad man labai patinka gaminti picos tešlą su George’u ir Charlotte, nes jiems smagu išsitepti rankas.“

Williamo didkepsnis

Tėtis Williamas 2017 metais yra pasakojęs apie savo kulinarinius įgūdžius: „Šiaip man patinka ruošti maistą, bet nelabai sekasi.“

Lankydamasis Karališkajame atestuotų matininkų institute, princas atskleidė, kad jo firminis patiekalas yra didkepsnis, tačiau jam ne visada pavyksta jo neperkepti. „Labai nervinuosi jį ruošdamas. Nemėgstu perkepti didkepsnių. Man patinka vidutiniškai iškepti, gana „gyvi“.

Tortai ir pyragai

Kai 2019 metų gruodį trijų vaikų mama Kate TV laidoje „A Berry Royal Christmas“ pasirodė kartu su televizijos laidų šefe Mary Berry, hercogienė atskleidė, kad mėgsta pati kepti gimtadienio tortus ir pyragus savo vaikams.

„Man patinka gaminti tortus. Tai jau tapo savotiška tradicija: iki pat vidurnakčio virtuvėje užsibūnu su neįtikėtinais kiekiais miltinio torto mišinio ir glajaus. Prikepu gerokai per daug. Bet man labai patinka.“

Kepta mėsa vakarienei

Kas gi nemėgsta skanios keptos mėsos gabalėlio vakarienei? Kembridžo hercogai – jokia išimtis.

„Vakarais [Kate] mėgsta ruošti mėgstamiausią Williamo patiekalą – keptą vištieną”, – karališkoji korespondentė Katie Nicholl apie hercogienę žurnalui „Vanity Fair” pasakojo 2012 metais.

Sveikuoliški glotnučiai

Kate, kaip ir jos brolienė Meghan Markle, pusryčiams mėgsta susiplakti tirštąjį kokteilį. Anot „MailOnline“, hercogienė sveikam rytiniam gėrimui ruošia lapinių kopūstų, spirulinos (dumblių rūšis), mačos (žaliosios arbatos lapai), špinatų, romaninių salotų, kalendros lapų ir mėlynių glotnutį.

Švieži makaronai

Makaronai – dar vienas mėgstamas patiekalas Kembridžo hercogų namuose.

Lankydamasi Lavenderio pradinėje mokykloje, Kate mokytojui Matthew’ui Kleineriui-Mannui papasakojo apie savo šeimos narių meilę šiam itališkam valgiui.

„Ji pasakojo, kad vaikai labai mėgsta ruošti maistą jai ir visai šeimai. Visai neseniai jie gamino makaronus su sūriu. Vienas vaikas išmaišo miltus, o kitas įpila pieno ir įdeda sviesto gabaliuką. Jie taip pat ruošia salotas ir kitus patiekalus“, – Kate pasidalijimą perpasakojo M. Kleineris-Mannas.

Kembridžo hercogų atžalos taip pat padėjo savo tėvams paruošti ir pristatyti šviežių makaronų karantino metu. Maistas buvo pristatytas netoli Sandringamo gyvenantiems vyresnio amžiaus ir socialiai pažeidžiamiems žmonėms. Vienoje iš Charlotte penktojo gimtadienio proga išplatintų nuotraukų mažoji princesė nufotografuota su maišeliu šviežių makaronų.

Močiutės čatnis

Kai Kate kartu su karališkąja šeima Sandringame leido pirmąsias Kalėdas kartu, karalienei ji padovanojo stiklainėlį pagal savo močiutės receptą ruošto čatnio padažo.

„Prisimenu, kaip pirmą kartą per Kalėdas buvau Sandringame. Sukau galvą, ką padovanoti karalienei Kalėdoms. Galvojau: „Na ir ką aš galėčiau jai padovanoti?“ Pamąsčiau, ką dovanočiau savo pačios seneliams ir nutariau, kad ką nors jai pagaminsiu savo rankomis. Rezultatas galėjo būti siaubingas, bet nusprendžiau pagal savo močiutės receptą pagaminti čatnio“, – atskleidė Kate dokumentiniame filme, išleistame per karalienės 90–ojo gimtadienio iškilmes.

Kate pridūrė, kad jos gamintas čatnis kitą dieną buvo įtrauktas į kalėdinius pietus, o tai esą parodė karalienės „rūpestingumą ir norą rūpintis visais.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją