Abu aktoriai savo karjeras pradėjo projekte KVN, o šiandien jųdviejų metinės pajamos viršija 100 mln. rublių (daugiau nei 1,7 mln. eurų). Tiesa, dėl karo Ukrainoje draugų keliai išsiskyrė, kaip spėjama, visiems laikams. S. Svetlakovas išvyko iš Rusijos, o M. Galustianas toliau ištikimai tarnauja kruvinajam režimui.

M. Galustianas – vienas garsiausių Rusijos Federacijos komikų. Jis dažnai kviečiamas į populiariausias humoristines laidas, jo pasirodymus žiūri net Vladimiras Putinas. Kai Rusija aneksavo Krymą ir užpuolė Donbasą, M. Galustianas nuo priešrinkiminės agitacijos perėjo prie grubios propagandos. Štai kokius tekstus jis rašė 2014 m.: „Visus įvykius, kurie dedasi Ukrainoje, pradedant Maidanu, surežisavo tie, kurie nori susilpninti mūsų šalis, sukiršinti jas. Ukrainoje faktiškai vyksta pilietinis karas.“

O vos po dvejų metų komikas įkūrė karinį patriotinį judėjimą „Junarmija“. Naudodamasis savo populiarumu, vyras ragina jaunus rusus ateityje eiti kariauti arba žūti svetimoje žemėje.

Jo kolega S. Svetlakovas nusprendė pasukti kitu keliu: vietoje politikos pasirinko verslą – atidarė parduotuvių ir restoranų tinklą. 2018-aisiais jis pareiškė, kad nebalsavo už V. Putiną, o 2021 m. netgi pasisakė prieš Baltarusijos diktatorių Aliaksandrą Lukašenką.

M. Galustianas, priešingai, – diktatorius myli, o kai kuriems iš jų tarnauja su ypatingu malonumu ir aktyviai palaiko ukrainiečių žudymą. S. Svetlakovas apie karą Ukrainoje apskritai nieko nekalba. Bet abu komikai iš esmės yra Ukrainos priešai, nes nepritaria jos nepriklausomybei.

2009 m. S. Svetlakovas, nors ir juokaudamas, bet visgi siūlė užgrobti Krymą. Žurnalistai primena, kad, prieš prasidedant plataus masto invazijai, Kyjive jis turėjo verslą ir dažnai vykdavo į Ukrainą. M. Galustianas jau treji metai yra Ukrainoje nepageidaujamas asmuo, nes viešai bendradarbiauja su diktatoriumi V. Putinu ir viešai jį remia.

Anksčiau buvo skelbta, kad Serhijus Pritula ir Andrijus Moločnas kadaise buvo kolegos ir vaidino seriale „Faina Ukraina“, bet dabar tikrai atsidūrė skirtingose barikadų pusėse. S. Pritula liko gimtinėje, renka pinigus ir visokeriopai padeda Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms. A. Moločnas – Rusijoje. Jis tvirtina, kad Kyjive vidury baltos dienos „vaikšto nacistai“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)