Rusijoje buvo iškelta baudžiamoji byla humoristui Maksimui Galkinui, kuris smerkia karą Ukrainoje. Vyrą kaltina melagingos informacijos apie Rusijos Federacijos (RF) armiją platinimu, skelbia unian.net.

„Rusijoje Galkinui iškelta baudžiamoji byla. Prisišnekėjo, ir pagal straipsnį jam gresia kalėjimas“, – savo instagramo paskyroje parašė Rusijos Valstybės Dūmos deputatas Romanas Chudiakovas.

Jo teigimu, M. Galkiną gali sulaikyti Turkijoje ir ekstraduoti į Rusiją: „Atsižvelgiant į jo komentarus ir visuomenės reakciją, Maksimas Galkinas gaus apie septynerius metus nelaisvės, įskaitant iki nuosprendžio paskelbimo tardymo izoliatoriuje praleistą laiką.“

Tokį rusų nepasitenkinimą sukėlė tas faktas, kad M. Galkinas nuo pirmųjų karo Ukrainoje dienų smerkia kraujo liejimą. Savo socialinių tinklų paskyrose jis pasakoja apie visus karo baisumus ir kritikuoja nusikalstamą Kremliaus režimą.

Izraelyje jis surengė keletą pasirodymų, o uždirbtus pinigus paaukojo pabėgėliams. Kita vertus, M. Galkinas ne kartą sakė, kad myli savo tėvynę, ir pridūrė, jog Rusija – tai ne valdžia.

Savo ruožtu, Ala Pugačiova pareiškė, kad gins savo vyrą ir kad turi ką papasakoti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)