„Buvau pasiekusi viršūnę ir viską sugrioviau“, – sako 32 metų amžiaus buvusi serialo „Nešvilis“ žvaigždė. Ji ne vienerius metus kovojo su priklausomybe ir sunkia pogimdymine depresija.

„Manydavau, kad jau pasiekiau dugną, bet paskui atsiverdavo dar vienos durys žemyn“, – teigia moteris.

Galiausiai H. Panettiere, su buvusiu mylimuoju Vladimiru Kličko auginanti septynmetę dukrą Kayą, ryžosi ieškoti pagalbos.

Hayden Panettiere ir Vladimiras Kličko

„Įdėjau daug darbo į save. Turėjau būti pasiruošusi būti absoliučiai sąžininga su savimi“, – sako aktorė, kuri pastaruoju metu ir gydėsi stacionare, ir dėl patirtų traumų vaikščiojo pas psichologus.

Dabar ji grįžo į filmavimo aikštelę, kurioje sukama kita filmo „Klyksmas“ dalis, o joje moteris vaidina gerbėjų pamėgtą veikėją Kirby Reed. Ji taip pat bendradarbiauja su labdaros organizacija „Hoplon International“, kurios misija – rinkti lėšas Ukrainai, jau penktą mėnesį išgyvenančiai Rusijos sukeltą karą.

„Buvo nelengva, pasitaikė daug pakilimų ir nuosmukių. Tačiau nesigailiu net pačių bjauriausių man nutikusių dalykų. Jaučiuosi neįtikėtinai daug pasiekusi ir lyg gavusi antrą šansą“, – apie savo kelionę blaivybės ir laimės link pasakoja H. Panettiere.

Jau būdama 11 metų ji filmavosi muilo operose ir suvadino filme „Prisiminkime titanus“. H. Panettiere teigia, kad jai buvo vos 15-a, kai kažkas iš kūrybinės komandos pasiūlė „laimės tablečių“ prieš žengiant raudonuoju kilimu.

„Jos turėjo suteikti man žvalumo duodant interviu. Visiškai nesuvokiau, kaip tai blogai, ir kokias duris į priklausomybes tai atvers“, – sako H. Panettiere.

Nors sparčiai kilo karjeros laiptais, aktorė gėrė alkoholį ir retkarčiais vartodavo opioidus.

„Mane gelbėjo tai, kad filmavimo aikštelėje negalėjau sau leisti elgtis netvarkingai. Tačiau galiausiai viskas pradėjo slysti iš rankų [už filmavimo aikštelės ribų]. Kuo vyresnė dariausi, tuo buvau vis labiau priklausoma nuo narkotikų ir alkoholio“, – sako kino žvaigždė, kuri būdama vos 16-os gavo supergalių turinčios rungtynių šokėjos Claire Bennet vaidmenį seriale „Herojai“.

Seriale „Nešvilis“ ji 2014 m. vaidino problemų kamuojamą kantri dainininkę Juliette Barnes. Dėl jos nėštumo realiame gyvenime teko koreguoti serialo scenarijų, o netrukus jaunai moteriai tapo aišku, kad jos vaidinamos herojės vidiniai demonai atspindėjo jos pačios problemas.

„Tai buvo tikrai sunkūs metai. Galėjau daugelį siužetinių linijų, pavyzdžiui, alkoholizmo ir pogimdyminės depresijos problemas, pritaikyti sau“, – atskleidė H. Panettiere, kuri po dukros Kayos gimimo susirgo sunkia pogimdymine depresija.

Hayden Panettiere su dukra

Aktorė šį sutrikimą gydėsi, bet sekėsi sunkiai, tad ji tapo vis labiau priklausoma nuo alkoholio, kad pajėgtų išgyventi.

„Man niekada nekilo minčių pakenkti savo vaikui, bet visiškai nenorėjau būti su dukra“, – teigia H. Panettiere, kuri nėštumo metu nuo alkoholio susilaikė, bet po Kayos gimimo vėl paniro į alkoholio liūną, – „mano gyvenime buvo vyravo tik ši pilka spalva.“

Moteris alkoholį gerdavo slapčia, o santykiai su V. Kličko, su kuriuo susitikinėjo nuo 2009 m., ėmė byrėti.

„Jis nenorėjo būti šalia manęs. Aš pati nenorėjau būti šalia savęs. Vartodama opiatus ir alkoholį bandžiau bent akimirką pasijusti laiminga. Bet paskui jausdavausi dar blogiau. Buvau patekusi į savidestrukcijos ratą“, – prisimena ji.

Pačiu sunkiausiu laikotarpiu aktorę vos atsibudus apimdavo drebulys, o normaliai gyventi ji galėjo tik nuolat gurkšnodama alkoholį. 2018 m., kai serialas „Nešvilis“ nutrūko, moteris priėmė širdį veriantį sprendimą išsiųsti dukrą gyventi su tėčiu V. Kličko į Ukrainą.

Jiedu su garsiuoju ukrainiečiu jau buvo išsiskyrę.

„Tai buvo pats sunkiausias dalykas gyvenime. Bet norėjau būti jai gera mama, o kartais tai reiškia, kad reikia [vaiką] paleisti“, – sako H. Panettiere.

Jos alkoholizmas vis sunkėjo ir galiausiai moteris buvo paguldyta į ligoninę, kurioje gydėsi geltą.

„Gydytojai sakė, kad mano kepenys greit nustos funkcionuoti. Man jau buvo nebe 20 metų, tad negalėjau taip greitai vėl atsistoti ant kojų“, – prisimena kino garsenybė.

Galų gale H. Panettiere teko aštuonis mėnesius praleisti reabilitacijos klinikoje. Moters teigimu, įstaigoje jai padėjo įveikti sunkiausią priklausomybės periodą. Tačiau ramybę, kurios taip seniai troško, ji atrado tik visai neseniai.

„Tai pasirinkimas, kurį reikia daryti kasdien. Aš nuolat save tikrinu. Bet esu tokia dėkinga, kad vėl galiu būti šio pasaulio dalimi. Daugiau niekada nepriimsiu to kaip savaime suprantamo dalyko“, – teigia H. Panettiere.

Pagalba turintiems priklausomybių
Norėdami gauti pagalbos kreipkitės į savo šeimos gydytoją ar artimiausią Priklausomybės ligų centrą:
RPLC Vilniaus filialas 8(52)137808 registratura@rplc.lt P. Širvio g. 5
RPLC Kauno filialas 8(37)333255 registratura.kaunas@rplc.lt Giedraičių g. 8
RPLC Klaipėdos filialas 8(46)415025 registratura.klaipeda@rplc.lt Taikos pr. 46
RPLC Šiaulių filialas 8(41)455644 registratura.siauliai@rplc.lt Daubos g. 3
RPLC Panevėžio filialas 8(45)582673 registratura.panevezys@rplc.lt Elektronikos g. 6
Anoniminių alkoholikų draugija +370 685 05191 info@aalietuvoje.org
Pilnų namų bendruomenė +370 698 73005 info@pnb.lt
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją