J. Lennonas net po mirties dar ilgą laiką buvo laikomas kontroversiška figūra, ypač turint omenyje jo vedybinį gyvenimą ir meilės ryšius. Visgi daugiausia dėmesio, be jokio abejo, sulaukė muzikanto santykiai su Yoko Ono, juolab, kad kai kurie „The Beatles“ gerbėjai šventai tikėjo, kad ši moteris ir tapo legendinės grupės išsiskirstymo priežastimi.

Visgi vaidmuo, kurį Yoko Ono iš tiesų suvaidino (ir dėl kurio, beje, gailėjosi) – tai reikšmingas jos indėlis rezgantis romanui tarp J. Lennono ir jo asistentės, rašoma portale musictimes.com.

Kaip nesunku suprasti iš naujo dokumentinio filmo „The Lost Weekend: A Love Story“ anonso, amžinatilsį „The Beatles“ narys puoselėjo šiltus jausmus savo pagalbininkei – dešimčia metų jaunesnei moteriai.

Per interviu leidiniui „Variety“ tada 22-ejus metus turėjusi May Pang pareiškė, kad būtent J. Lennono žmona ir buvo tas asmuo, kuris juos suvedė, o 1972-aisiais užsimezgę romantiniai santykiai, esą, truko daugiau nei metus.

May Pang

„Taip, tai Yoko į mane kreipėsi, bet aš pamaniau, kad tai beprotiška. Pasakiau, kad tai visai manęs nedomina. Jų santuokinį gyvenimą temdė problemos – jie tada net nesikalbėjo. Johnas spontaniškai nutarė vykti į Los Andželą ir pasiūlė man važiuoti drauge“, – pasakojo M. Pang.

Yoko Ono tada visai nenutuokė, kad J. Lennonas ir M. Pang pamils vienas kitą labiau nei ji tikėjosi. Ji nežinojo ir to fakto, kad jie išvyko praleisti įsimintino savaitgalio.

Kalbėdamas su Micky Dolenzu, Keithu Moonu, Ringo Starru, Alice‘u Cooperiu ir Harry Nilssonu apie drauge su M. Pang Los Andžele praleistą laiką J. Lennonas tą savaitgalį vadino prarastu.

Per kitados duotą interviu M. Pang prisipažino nutarusi viską papasakoti dėl to, kad žmonės buvo linkę tikėti jos žodžiais. J. Lennonas, kaip ji tada nurodė, kartą jai pasakė, kad žmonės ims meluoti apie jų santykius.

Yoko Ono gailėjosi juodu suvedusi

Supratusi, kad J. Lennonas rimtai įsimylėjo M. Pang, Yoko Ono pasistengė padaryti viską, kad jį susigrąžintų. Visgi 1974-aisiais jinai prisipažino „The Beatles“ nariams norėjusi skirtis, o J. Lennonas, esą, pasakė M. Pang, kad po šešių mėnesių bus laisvas vyras.

Tačiau audringam jų romanu netrukus buvo lemta užgesti. Kai taip nutiko, vėl suliepsnojo Yoko Ono ir J. Lennono meilė – istorija stojo į senas vėžes.

„Galėčiau pasakyti štai kaip: nors mano ir Johno santykiai tęsėsi trumpai, viskas buvo nuostabu. Buvau drauge, kai jis paskutinį kartą grojo su Paulu... Grojau tambūrinais su Malu Evansu. Drauge stebėjome NSO“, – pasakojo M. Pang.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją