Sasekso hercogienė, kuri su savo vyru, princu Harry’iu, augina 3 metų amžiaus sūnų Archie Harrisoną ir 1-erių dukrą Lilibet Dianą, antradienį žurnale „Vogue“ paskelbtame interviu kalbėjosi su žurnalistėmis Gloria Steinem ir Jessica Yellin.

„Galvoju, kaip man pasisekė, kad galėjau susilaukti abiejų savo vaikų. Žinau, koks jausmas yra užmegzti ryšį su žmogumi, augančiu tavo kūne. Tai, kas vyksta su mūsų kūnais, yra itin asmeniška. Tuo pačiu tai gali privesti prie tylėjimo ir stigmų, nors tiek daug žmonių susiduria su asmeninėmis sveikatos krizėmis“, – sakė 40-metė Meghan.

„Žinau, kas yra persileidimas, apie kurį esu kalbėjusi viešai. Kuo labiau normalizuosime kalbėjimą apie dalykus, turinčius įtakos mūsų gyvenimams ir kūnams, tuo daugiau žmonių supras, kad būtina užtikrinti apsaugą“, – pridūrė garsi moteris.

Prieš susilaukdama dukters Lilibet, Meghan patyrė persileidimą. Apie skaudžią patirtį ji atsivėrė jaudinančiame pasakojime, kurį išspausdino „The New York Times“.

„Netekti vaiko reiškia nešti beveik nepakeliamą sielvartą, kurį patiria daugelis, bet apie kurį kalba tik nedaugelis žmonių“, – 2020 metų lapkritį rašė Meghan.

Sasekso hercogienė teigia, kad lemtingasis liepos rytas „prasidėjo kaip ir bet kuri kita diena“. „Reikėjo pasiruošti pusryčius. Pašerti šunis. Išgerti vitaminų. Surasti dingusią kojinę. Pakelti po stalu nuriedėjusią kreidelę. Prieš paimant sūnų iš lovelės susirišti plaukus“, – prisiminė Meghan.

„Pakeitusi [sūnaus] sauskelnes pajutau aštrų spazmą. Apglėbusį jį atsiguliau ant grindų ir niūniavau lopšinę, kad abu nusiramintume. Ta linksma melodija buvo absoliutus kontrastas mane apėmusiam jausmui, kad kažkas negerai. Glėbyje spausdama savo pirmagimį, supratau, kad prarandu antrąjį vaiką“, – tęsė ji.

Žurnale „Vogue“ pasirodžiusiame straipsnyje Meghan sako, kad verdikto byloje „Roe prieš Wade“ panaikinimas yra susijęs tiek su „moterų fiziniu saugumu“, tiek ir su „ekonominiu teisingumu, individo autonomija ir tuo, kas mes esame kaip visuomenė.“

„Niekas neturėtų būti verčiamas priimti sprendimą, kurio nenori, arba kuris yra nesaugus ar kelia pavojų asmens gyvybei. Jei atvirai, visai nesvarbu, ar kalbame apie moterį, atsidūrusią neįsivaizduojamoje situacijoje, ar apie moterį, kuri nėra pasirengusi kurti šeimos, ar netgi apie porą, kuri nusipelnė planuoti šeimos pagausėjimą taip, kaip jiems būtų geriausia. Svarbiausia yra turėti galimybę pasirinkti“, – pabrėžė hercogienė.

Meghan taip pat paragino vyrus nelikti abejingiems.

„Nuo dabar vyrai turi garsiai kalbėti, nes šie sprendimai turi įtakos santykiams, šeimoms ir visai bendruomenei. [Sprendimai] tiesiogiai liečia tik moteris, tačiau jų pasekmės turi įtakos mums visiems. Pastarąsias kelias dienas su vyru apie tai daug kalbėjomės. Jis taip pat yra feministas“, – sako moteris.

„Jo reakcija praėjusią savaitę buvo nemaloni, kaip ir mano“, – princo Harry’io nuomonę apie teismo sprendimą atskleidė Meghan.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją