„The Telegraph“ taip pat pranešė, kad rūmų darbuotojai pareikalavo, jog vaizdo įrašas būtų pašalintas iš interneto svetainių. Šiuo klausimu rūpinosi ir teisininkai. Originalus vaizdo įrašas, įkeltas į „YouTube“, jau nebepasiekiamas, tačiau nuo to laiko jis taip pat buvo paskelbtas „Twitter“, „Instagram“ ir „TikTok“ platformose. Nors daugelis įrašų nuo to laiko buvo pašalinti, internautai įkelia vis po naują kopiją.

Pranešama, kad karališkieji padėjėjai stengiasi, kad vaizdo įrašas būtų pašalintas iš visų platformų, tačiau suvaldyti šį srautą sudėtinga. Vos pasirodęs naujas įrašas su senąja vaizdo medžiaga greitai perkopia milijonus peržiūrų.

Vaizdo įrašas originaliai buvo nufilmuotas dar 2021 m. sausį, tačiau internete jis pasirodė tik šią savaitę ir iškart išplito.

Vaizdo įraše princas Williamas vyrui už kameros sako: „Jūs mūsų čia laukėte“. Kate Middleton taip pat galima išgirsti už ekrano sakant: „Mes su vaikais išvykome pasivažinėti dviračiais, matėme jus mūsų namuose“.

Tada princas Williamas įsitraukė į piktą monologą: „Kaip jūs drįstate elgtis taip, kaip elgiatės su mūsų vaikais? Kaip drįstate? Vaikščioti čia ir ieškoti mūsų ir mūsų vaikų? Šeštadienį išvažiavau su vaikais pasivažinėti dviračiu ir jūs net neprisistatysite. Jūs esate pasibjaurėtinas, jūs esate šlykštus. Kaip jūs drįstate taip elgtis? Jūs puikiai žinote, ką darote. Kodėl jūs čia?“


Prieš išvažiuodamas Kembridžo hercogas fotografui rėžė: „Ačiū, kad sugadinote mūsų dieną“.

Vaizdo įrašą įrašęs asmuo neigė padaręs neteisėtus veiksmus ir teigė važiavęs tik viešaisiais keliais. Trijų poros vaikų – aštuonerių princo George'o, septynerių princesės Charlotte ir ketverių princo Louiso – vaizdo įraše nematyti, tačiau, tikėtina, jie buvo netoliese.

Karšta princo Williamo reakcija paaiškinama jo šeimos patirtimi. Būdamas moksleiviu, jis matė, kaip paparaciai persekiojo jo motiną, princesę Dianą. Toks ažiotažas galiausiai baigėsi tragiškai – Diana žuvo autoavarijoje, kai jos automobilį vijosi fotografai.

Princas Williamas daug metų tobulino savo santykius su spauda. Jis leidžia kiekvienais metais padaryti nedidelį skaičių vaikų nuotraukų, pripažįstant jų būsimą viešąjį vaidmenį, tačiau reikalaujama visiško privatumo kitu metu. Didžiosios Britanijos žiniasklaida taip pat neviešina privačiose situacijose padarytų karališkosios šeimos nuotraukų ar vaizdo įrašų.

Princas Williamas anksčiau perspėjo apie socialinių tinklų keliamus pavojus ir jų lyderių nenorą spręsti daugybę problemų, turinčių įtakos vartotojams.

„Esu labai susirūpinęs, kad mūsų technologijų lyderiai atsilieka su problemomis, su kuriomis susiduriama – netikromis naujienomis, ekstremizmu, poliarizacija, neapykantos kurstymu, „trolinimu“, psichinės sveikatos, privatumo pažeidimais ir patyčiomis“, – 2018 m. kalbėjo monarchas.

Karališkoji šeima dažnai neskelbia pareiškimų apie gandus ar asmenines problemas, susijusias su karališkosios šeimos nariais, todėl sureagavimas į šį vaizdo įrašą – retas reiškinys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją