„Depeche Mode“ socialiniuose tinkluose paskelbė klavišininko mirties priežastį. Pasirodo, kad muzikantui plyšo aorta, tai – pagrindinė širdies arterija.

Pareiškime instagrame grupė rašė: „Prieš porą savaičių gavome medicinos ekspertų rezultatus, kuriais Andy šeima dabar mūsų paprašė pasidalinti su jumis. Gegužės 26 d., būdamas namuose, Andy patyrė aortos plyšimą. Taigi, nors buvo per anksti, jis išėjo natūraliai ir be ilgų kančių.“

Jie padėkojo savo gerbėjams už užuojautą, sakydami: „Mums tai buvo, švelniai tariant, keistos, liūdnos, dezorientuojančios kelios savaitės. Bet mes matėme ir jautėme visą jūsų meilę ir palaikymą, žinome, kad Andy šeima tą jautė taip pat.“

„Depeche Mode“ įkūrėjas A. Fletcheris ne tik grojo klavišiniais, o ir buvo laikomas pagrindiniu grupės nariu.


Faktą apie jo mirtį gegužės gale pranešė jo kolegos.

„Esame sukrėsti ir pilni didžiulio liūdesio dėl per ankstyvos mūsų brangaus draugo, šeimos ir grupės nario Andy Fletcherio mirties. Fletchas turėjo auksinę širdį ir buvo visada buvo šalia, kai reikėjo palaikymo, linksmo pokalbio, gero juoko ar šaltos pintos. Mūsų širdys – su jo šeima, todėl prašome palaikyti juos mintimis ir gerbti jų privatumą“, – buvo sakoma grupės įraše.

A. Fletcheris grojo grupėje nuo pat jos sukūrimo 1980 metais – iš pradžių bosine gitara, vėliau klavišiniais.

1984 m. Fletcheris įrašė solinį koverių albumą „Toast Hawaii“. Muzikinę partiją atliko grupės nariai Martinas ir Alanaas, o Andrew pirmąkart tapo vokalistu. Deja, albumas taip niekad ir nebuvo išleistas.

2020 m. A. Fletcheris buvo įtrauktas į Rokenrolo šlovės muziejų kaip „Depeche Mode“ narys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją