96-erių monarchė pirmadienį dalyvavo ceremonijoje Edinburge, per kurią jai simboliškai įteikti Škotijos sostinės raktai. Dėl karalienės sveikatos problemų praėjusiomis savaitėmis iki paskutinės akimirkos nebuvo aišku, ar ji leisis į šią kelionę.

Per ceremoniją Holirudo rūmuose Edinburge karalienė, kaip dažnai praėjusiomis savaitėmis, rėmėsi lazdele. Be Elžbietos ceremonijoje dalyvavo ir kiti karališkosios šeimos nariai, pavyzdžiui, jos jauniausias sūnus princas Edwardas su žmona Sophie.

Britų karališkieji rūmai šią savaitę Škotijoje organizuoja virtinę renginių. Juose dalyvaus ir sosto įpėdinis princas Charlesas bei jo sesuo princesė Anne. Anksčiau karalienė su šeima tradiciškai vasarodavo Škotijoje Balmoralo pilyje.

Birželio pradžioje Didžiojoje Britanijoje keturias dienas buvo švenčiamas platininis Elžbietos įžengimo į sostą jubiliejus. Elžbieta II iškilmių pradžioje ir pabaigoje pasirodė Bakingamo rūmų balkone Londone, tačiau dėl sveikatos priežasčių atšaukė savo dalyvavimą keliuose kituose renginiuose. Rūmų duomenimis, ji nedalyvaus ir vasaros festivaliuose Bakingamo rūmuose bei Holirude.

Praėjusių metų spalį Elžbieta II vieną naktį praleido ligoninėje, tačiau tiksli to priežastis nebuvo nurodyta. Nuo tada ji atšaukė virtinę renginių ir retai rodėsi viešumoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją