Ruslana įrašė video kreipimąsi, kuriame paragino pasaulį įrodyti, kad jis tiki Ukraina, skelbia unian.net.

„Mariupolis, „Azovstal“ parodė tikrąjį ukrainiečių didvyriškumą. Būtent todėl kitų metų „Eurovizija“ turi įvykti Ukrainoje. Taip turi būti, taip yra teisinga! Tai reiškia, kad jūs tikite Ukraina, kad mums pavyks. Laimėsime kartu. Todėl suteikite mums progą“, – kalbėjo Ruslana.

Tarptautinis paramos koncertas, vykęs prieš Europos Vadovų Tarybos susitikimą Briuselyje, siekė suvienyti Europą dėl Ukrainos siekio tapti Europos Sąjungos dalimi. Renginio metu tarptautinėje lėšų rinkimo platformoje buvo renkama parama sveikatos priežiūros įstaigoms, teikiančioms medicininę pagalbą sužeistiesiems ir nukentėjusiesiems dėl Rusijos plataus masto karo Ukrainoje.

Paramos koncertą „Apkabinkime Ukrainą“ atidarė šių metų „Eurovizijos“ nugalėtojai „Kalush Orchestra“. Taip pat jame dalyvavo ir kitos žvaigždės. Koncerto metu ne vieną kartą buvo paminėta, jog tikimąsi, kad nepaisant jau priimto sprendimo, kitų metų „Eurovizija“ įvyks būtent Ukrainoje.

Priminsime, kad birželio 17 d. Europos transliuotojų sąjunga pranešė, jog 2023 m. „Eurovizijos“ dainų konkurso neįmanoma surengti Ukrainoje, ir pradėjo derybas su antrą vietą iškovojusia Jungtine Karalyste (JK).

BBC derasi su Europos transliuotojų sąjunga dėl konkurso organizavimo. Toks sprendimas sugriovė tradiciją, kad „Euroviziją“ laimėjusi šalis kitais metais organizuoja šį populiarų dainų konkursą.

Ukrainos kultūros ir informacinės politikos ministras Oleksandras Tkačenka pareiškė, kad šalis nesutinka su Europos transliuotojų sąjungos sprendimu, jog 2023 m. „Eurovizijos“ negalima surengti Ukrainoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją