Muzikantai atvyko į laidą „Delfi rytas“, tačiau iki eterio likus kelioms minutėms „Kalush Orchestra“ pavaikštinėjo ir po redakciją.

Pasirodo, kad pirmą kartą Lietuvoje besisvečiuojanti grupė jau išmoko šiek tiek lietuviškai. Vienas iš narių kartojo frazę „labai gerai“.

Trumpą iškarpą iš atvykimo galite žiūrėti vaizdo įraše.

„Kalush Orchestra“ grupės narių lėktuvas Vilniaus oro uoste nusileido trečiadienį vakare.

„Visiems laimės ir sveikatos! Mes labai džiaugiamės čia atvažiavę“, – sušuko vos į salę įžengęs grupės lyderis.

Kai nusileido lėktuvas, atlikėjų teko palaukti bene pusvalandį, jie susidūrė su nedideliais nesklandumais, nes buvo kiek apgadintas lagaminas, kuriame jie gabeno instrumentus.

„Sugadino mūsų kontrabosą, bet tikimės, kad garsas nuo to nenukentės. O tam, kad tai patikrintumėme – ateikite į mūsų koncertą“, – kvietė pašnekovas.

Atvykę į Lietuvą ukrainiečių muzikantai neslėpė pakilios nuotaikos: šypsojosi, mojavo, gerbėjams dalino autografus, darėsi asmenukes ir kitaip siuntė savo palankumą visiems susirinkusiesiems. Grupė sutiko atsakyti ir į žurnalistų klausimus.

„Atvykome tam, kad parodytume, kaip pas mus Ukrainoje yra daroma muzika ir tam, jog parodytume savo kultūrą“, – kalbėjo Olehas Psiukas.

Jis atskleidė, kad grupė Lietuvoje lankosi pirmą kartą, o skrydis praėjo gana lengvai, be didelių netikėtumų, jei ne minėtasis kontrabosas.

„Mums labai svarbu, kaip mes atstovaujame Ukrainai, todėl mes labai džiaugiamės, kad mums pavyko teisingai interpretuoti ukrainietišką kultūrą ir ją skleisti“, – apie sėkmę „Eurovizijoje“ kalbėjo muzikantas.

Tarp daugybės klausimų „Delfi“ pasiteiravo ir apie tai, ką grupė norėtų pasakyti gerbėjams Lietuvoje.

„Ateikite į koncertą, sekite mūsų kūrybą, o rytoj bus labai karšta!“ – tikino jis.

Ukrainai, pasak vokalisto, labiausiai šiuo metu reikia taikos, todėl tiek grupė, tiek visi ukrainiečiai yra dėkingi kiekvienam prisidėjusiam prie paramos jų šaliai. Muzikantai yra girdėję ir apie lietuvių pastangas perkant „Bayraktar“.

„Čia klausimai labiau mūsų prezidentui, bet kokiu atveju, mes dėkingi už visą palaikymą, kurį gauname. Labai svarbu apšviesti apie įvykius, vykstančius Ukrainoje ir aplink, kad žmonės nepamirštų bėgant laikui“, – teigė atlikėjas. Žurnalistams pasiteiravus, ar ukrainiečius pasiekia visa meilė, kurią tautiečiai siunčia šaliai, O. Psiukas patikino, kad atlikėjais ir visa Ukraina už tai yra labai dėkingi.

„Delfi“ primena, kad koncertas vyks „Žalgirio“ arenos pagrindinėje salėje su specialiu išplanavimu, kurį tikimasi pilnai užpildyti.

Arenoje išvysime ir Moniką Liu, grupę „8 kambarys“, lietuvių ausis okupavusią su dainomis „Ieškau“, „Ežero dugne“, „Nesibaigianti vasara“, „Manęs nesužavėjai“ ir kitomis. Prie kilnios iniciatyvos jungiasi ir „Mad Money“ atlikėjai, labiausiai išgarsėję kūriniais „Pasiilgau“, „XXX“, „Tau tai patinka“, „Mi Casa Tu Casa“.

Bilietus į koncertą vis dar galite įsigyti čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)