Drąsiu įrašu jis pasidalijo savo „Instagram“ puslapyje, kurį seka milijonai internautų iš viso pasaulio.

Tai – ne pirmas toks M. Galkino įrašas tema. Jau pirmąją karo dieną komikas pasmerkė Rusijos valdžios veiksmus įsiveržti į kitą šalį.

Birželio 12-ąją jis pasisakė neatsitiktinai – tądien minima Rusijos diena. Vos per kelias valandas įrašą „pamėgo“ milijonas vartotojų.

„Aš turiu savo Rusiją. Ji yra mano širdyje. Ten jos yra labai daug, – prabilo M. Galkinas ir tęsė. – Tai – žvejyba su tėčiu. Mano mokykla pietvakariuose ir ten susitikimas su tėvu Aleksandru Meniu. Tai – Sacharovas tribūnoje Liaudies deputatų suvažiavime. Tai – Čiulpan Chamatova Ostrovskio filme „Perkūnas“. Tai – Aledžakova ir Basilašvili. Tai – Vasilijaus Šukšino filmas „Putinas raudonasis“. Tai – Lotmanas ir Lichačiovas. Tai – laukas, per kurį bėga mažasis Oblomovas garsiame Michalkovo filme ir ten skamba Artemjevo muzika. Ir Alos, „Mašina Vremeni“, DDT ir Vertinskio dainos. Tai – vaikai iš mano TV šou „Geriausias iš visų“! Tai – mano namai ir mano šeima. Tai – Baikalas ir Buriatijos kalvos iš mano vaikystės, tai – Kuštau Šichan kalnas, kurį būtinai aplankysiu. Visko neišvardysi.

Tačiau yra ir kita Rusija, kurioje išvarydavo iš tribūnos A. Sacharovą, kurioje buvo nužudytas tėvas Aleksandras Menis, kurioje Šukšinas dabar eteryje kalba apie butų dalybas, o Michalkovas pasakoja apie užsikrėtusius paukščius iš Ukrainos; ta Rusija, kur bandė sulyginti Kuštau su žeme, kur uždrausti DDT koncertai, o vaikai – išrikiuoti su Z raide.

Šiandien yra Rusijos diena. Myliu ir sveikinu tą Rusiją, kuri yra mano širdyje.“

Savo žodinę poziciją humoristas papildė vaizdo įrašu, kuriame užfiksuota jo šeima.

Šiuo metu komikas su artimaisiais yra apsistojęs Izraelyje. Rusiją jis su šeima paliko pirmosiomis Rusijos invazijos į Ukrainą dienomis.

Net ir būdamas svečioje šalyje, M. Galkinas tęsia informacinę kovą ir atvirai kalba apie karą Ukrainoje.

Už tokią griežtą antikarinę poziciją jis jau buvo „uždraustas“ Rusijoje. M. Galkiną atleido iš Pirmojo kanalo, kur jis dirbo šešerius metus, ir atšaukė visus koncertus. Taip pat Rusijoje norima jam iškelti baudžiamąją bylą.

Nepaisant to, M. Galkinas sėkmingai koncertuoja Izraelyje, o dalį uždirbtų pinigų skiria pabėgėliams iš Ukrainos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją