Kaltinimai dėl „Chateau Miraval“ pardavimo, pateikti naujuose teismo dokumentuose kaip dalis B. Pitto ieškinio prieš A. Jolie, yra naujausias kirtis įnirtingoje teisinėje buvusios įtakingos Holivudo poros, 2016 m. pateikusios prašymą dėl skyrybų, kovoje.

Praėjusį spalį A. Jolie pardavė savo dalį Pietų Prancūzijoje esančio vynuogyno, kuriame ji ir B. Pittas atšventė vestuves, Rusijoje gimusio milijardieriaus Jurijaus Šeflerio gėrimų konglomerato antrinei įmonei „Tenute del Mondo“. Vasarį B. Pittas padavė ieškinį, sakydamas, kad pora buvo susitarusi niekada neparduoti savo dalies be kito sutikimo, ir apkaltino A. Jolie siekiant „neuždirbto“ pelno.

Patikslintame ieškinyje, kurį peržiūrėjo AFP, B. Pitto advokatai teigia, kad pardavimu „A. Jolie siekė pakenkti B. Pittui“, ir apibūdina J. Šeflerį kaip „užsienietį, turintį nuodingų ryšių ir ketinimų“.

Praeitą penktadienį Los Andželo teismo gautoje byloje sakoma, kad J. Šefleris „palaiko asmeninius ir profesinius santykius su asmenimis, priklausančiais Vladimirui Putinui artimam ratui.“

J. Šefleris jau seniai atvirai kritikuoja V. Putiną, jo „Stoli Group“ gėrimų konglomeratas įsikūręs Latvijoje.

Kovo mėnesį, po Rusijos invazijos į Ukrainą, J. Šelferis paskelbė pareiškimą, kuriame teigė, kad „nuo 2002 m. yra ištremtas iš Rusijos dėl opozicijos V. Putinui“, ir „solidarizuodamasis su Ukraina“ pervadino savo įmonę.

Tačiau naujausiame B. Pitto dokumente sakoma: „Nepaisant desperatiško J. Šeflerio bandymo atsiriboti nuo V. Putino režimo, „Stoli“ prekės ženklas dabar yra didžiulis tarptautinis kliuvinys“. Jame priduriama: „Stoli“ degtinė yra Rusijos sinonimas, kaip rodo nesuskaičiuojama daugybė „Stoli“ degtinę į kanalizaciją išpilančių vartotojų vaizdų“.

„Nuo 2022 m. vasario Rusijos įsiveržimo į Ukrainą „Miraval“ draudikas siekia užtikrinti, kad J. Šefleris nesusijęs su V. Putinu ir kad sąsajos su „Stoli“ nekelia komercinės rizikos“, – sakoma pateiktame dokumente. Skunde taip pat nurodomas Saudo Arabijos sosto įpėdinis princas Mohammedas bin Salmanas, kaip priklausantis tariamam J. Šeflerio „blogos reputacijos profesionalių partnerių tinklui“, kuris „gresia ilgalaike žala „Miraval“ reputacijai“.

„Stoli Group“ neatsakė į prašymą pakomentuoti.

Su padėtimi susipažinęs šaltinis naujienų agentūrai AFP sakė, kad A. Jolie nusprendė parduoti savo vynuogyno dalį, nes ji ir jos vaikai „negali grįžti“ į „Chateau Miraval“, o prieš pasirašydama sutartį su J. Šefleriu ji ne kartą teikė pasiūlymą buvusiam vyrui. B. Pitto ieškinys A. Jolie „pratęsia klaidingą pasakojimą“, ir „tiesa apie situaciją vis dar nepaskelbta“, sakė šaltinis.

B. Pittas ir A. Jolie pirmą kartą susitiko vaidindami susituokusius žudikus 2005 m. filme „Ponas ir ponia Smitai“. Tuo metu B. Pittas buvo vedęs Jennifer Aniston. 2018 m. A klasės aktoriai paskelbė pasiekę draugišką susitarimą dėl savo vaikų – trijų biologinių ir trijų įvaikintų, tačiau susitarimas greitai žlugo. Pernai liepą A. Jolie laimėjo kovą dėl globos, nuo bylos nušalinus jų skyrybų ir globos reikalus prižiūrintį privatų teisėją.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją