Sasekso kunigaikštis ir kunigaikštienė, kaip jie oficialiai vadinami, atvyko prie Šv. Pauliaus katedros, juos sveikino džiūgaujančios minios, sakė naujienų agentūros AFP reporteris. Buvęs Didžiosios Britanijos armijos kapitonas 37 metų Harry vilkėjo rytmečio kostiumą su kariniais medaliais, o 40 metų Meghan buvo su balsva suknele ir prie jos priderinta skrybėle. Skambant varpams, jie atsisėdo tarp 2000 parapijiečių, tarp kurių buvo ir pastarieji penki ministrai pirmininkai.

Viltys, kad šeima vėl susijungs, žlugo, kai buvo paskelbta, kad Harry močiutė karalienė nedalyvaus pamaldose dėl ketvirtadienį patirto „tam tikro diskomforto“ keturių dienų šventei prasidėjus. 96 metų monarchę, kuri pamaldas stebėjo per televiziją, kankina sunkumai stovint ir vaikščiojant, dėl kurių nuo praėjusių metų ji buvo priversta atšaukti daugelį įsipareigojimų. Ketvirtadienį ji du kartus viešai pasirodė Bakingamo rūmų balkone Londono centre po karinio parado „Trooping the Colour“. Vakare ji Vindzoro pilyje dalyvavo švyturių uždegimo ceremonijoje visoje šalyje ir 54-ose Sandraugos valstybėse, kurių vadovė ji taip pat yra.

Harry ir JAV televizijos aktorė Meghan, susituokę 2018 m., kadaise buvo giriami kaip šiuolaikinis monarchijos veidas. Tačiau mažiau nei po dvejų metų jie atsisakė karališkojo gyvenimo ir persikėlė į Jungtines Valstijas, ten pagarsėjo žalingais pasisakymais, įskaitant dėl rasizmo karališkojoje šeimoje. Pora įkūrė labdaros fondą, tačiau supykdė karališkuosius rėmėjus, per interviu televizijai atskleidę karališkojo gyvenimo detales.

Neseniai atlikta „YouGov“ apklausa parodė, kad poros populiarumas britų visuomenėje kaip niekada menkas. Beveik du trečdaliai (63 proc.) juos vertina neigiamai. Poros biografas Omidas Scobie penktadienį britų žiniasklaidai sakė, kad ketvirtadienį Vindzore karalienė pirmą kartą būtų turėjusi progą susitikti su Harry ir Meghan dukra Lilibet, taip pavadinta pagal karalienės vaikystės pravardę. Šeštadienį Lilibet sukanka vieneri.

Visų akys bus nukreiptos stebėti, ar nėra įtampos tarp poros ir Harry vyresniojo brolio 39 metų Williamo bei jo 40 metų žmonos Kate. 2019 m. spalį Harry sakė, kad jis ir Williamas eina „skirtingais keliais“, akivaizdžiai patvirtinęs nesutarimą, atsivėrusį jam pradėjus susitikinėti su Meghan. Pastarąjį kartą jiedu pasirodė viešumoje 2021 metų liepą atidengiant skulptūrą jų velionei motinai princesei Dianai bei per jų senelio, karalienės vyro princo Philipo, laidotuves tų pačių metų balandį.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją