Tikrasis monarchės gimtadienis yra balandžio 21 d., tačiau dėl visiškai nenuspėjamų Jungtinės Karalystės orų pavasarį savo oficialų gimtadienį ji švenčia birželį, o visuomenė gali dalyvauti šioje iškilmingoje šventėje, rašo „Insider“.

Per paradą garsiajame Bakingamo rūmų balkone kartu su karaliene paprastai pasirodo ir daugiau karališkosios šeimos narių.

Kaip skelbta anksčiau, Sasekso hercogai princas Harry ir jo žmona Meghan Markle bei princas Andrew šiais metais balkone nepasirodė, mat „nedirbantiems“ karališkiesiems asmenims šiemet neleista dalyvauti formaliose veiklose.

Meghan Markle

„Rūpestingai apsvarsčiusi, karalienė nusprendė, kad šiemet, birželio 2 d., šį ketvirtadienį, vykstant tradiciniam Vėliavos pagerbimo paradui, balkone pasirodys tik Jos Didenybė ir karališkosios šeimos nariai, kurie šiuo metu karalienės vardu atlieka oficialias viešąsias pareigas“, – gegužės 6 d. Bakingamo rūmų atstovas spaudai nurodė „Insider“ atsiųstame komentare.

Laikraštis „The Times of London“ pranešė, kad Sasekso hercogai Vėliavos pagerbimo paradą stebėjo sėdėdami VIP dalyje. Remiantis karališkuoju šaltiniu, tądien hercogų pora turėjo dalyvauti mažiausiai dar viename viešame renginyje, o penktadienį, birželio 3 d., jiedu apsilankė Šv.Pauliaus katedroje padėkos pamaldose.

Tarp „dirbančiųjų“ karališkųjų asmenų balkone pasirodė princas Charles’as su žmona Kornvalio hercogiene Camilla, Kembridžo hercogas ir hercogienė – Kate Middleton ir princas Williamas, Vesekso grafas su žmona – princas Edwardas ir Sophie Rhys-Jones, princesė Anne, princesė Alexandra, Kento hercogas princas Edwardas ir Glosterio hercogai princas Richardas ir Birgitte van Deurs Henriksen.

Iš balkono taip pat mojavo Kembridžo hercogų atžalos – princas George’as, princesė Charlotte ir princas Louisas – bei Vesekso grafų vaikai – Ledi Louise ir Severno vikontas Jamesas. Be to, balkone užfiksuotas ir karalienės dukters princesės Anne sutuoktinis seras Timothy Laurence’as, kurį monarchė pagyrė už neblėstantį žmonos palaikymą oficialiuose renginiuose.

Karališkoji šeima legendiniame balkone

Platininio karalienės valdymo 70-ečiui paminėti skirtus keturių dienų trukmės renginius pradėjo praėjusį ketvirtadienį įvykęs karių ir žirgų paradas, kuriam vadovavo generolas majoras C. J. Ghika.

Nors M. Markle ir princas Harry renginio metu nebuvo pastebėti, tai buvo pirmas kartas, kai jiedu su savo vaikais, trimečiu sūnumi Archie ir dukrele Lilibet, kuriai šeštadienį sukako vieneri, visi kartu kaip šeima dalyvavo karališkame renginyje. Sasekso hercogų atstovas spaudai komentare „Insider“ sakė, kad karalienė pirmą kartą susitiko su mažąja Lilibet, kuri buvo pavadinta monarchės garbei, ir pirmą kartą nuo 2020 m. pamatė proanūkį Archie.

Kaip skelbia „Insider“, M. Markle ir princas Harry anksčiau buvo dalyvavę dviejuose Vėliavos pagerbimo paraduose: pirmą kartą jie viešai pasirodė netrukus po savo vestuvių 2018 m., o antrą sykį – 2019 m.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją