Pastaruoju metu 96 metų amžiaus karalienei Elžbietai II vis tenka nervintis: tai dėl anūkų, dėl kurių mokykloje gauta skundų, tai dėl savo sargybinių. Apie šešių karių sulaikymą, remiantis BBC pranešimais, paskelbė Didžiosios Britanijos gynybos ministerijos atstovas spaudai.

Informuojama, kad Karališkoji karo policija areštavo šešis Airijos gvardijoje tarnaujančius asmenis ir vieną Coldstream pulko veteraną.

Būtent Airijos gvardijos 1-asis batalionas turi vadovauti iškilmingam „Trooping the Colour“ paradui, skirtam monarchės Platininiam jubiliejui – valdymo 70-mečiui – paminėti. Gynybos ministerijos atstovas pabrėžė, kad nė vienas iš įtariamųjų renginyje nedalyvaus.

Karinis šaltinis BBC patvirtino, kad, vykdant patikras Olderšoto mieste įsikūrusiose Monso kareivinėse, buvo konfiskuotos, kaip įtariama, narkotinės medžiagos. Karių laipsniai – nuo gvardiečio iki seržanto. Trys įtariamieji tebėra sulaikyti, o policija toliau aiškinasi, ar visi sulaikytieji yra susiję su narkotikų platinimu.

Kratos taip pat atliktos Šiaurės Velse ir Šiaurės Airijoje esančiose kareivinėse, kuriose buvo sulaikytas vienas iš įtariamųjų.

Airijos gvardija, kurią 1900 m. įkūrė karalienė Viktorija, anksčiau buvo dislokuota kariniuose konfliktuose Irake ir Afganistane. Šis pulkas tradiciškai saugo karališkuosius rūmus. Gvardiečiai vilki išskirtines raudonspalves uniformas ir dėvi lokio kailio kepures.

Anksčiau skelbta, kad Meghan Markle ir jos sutuoktinis princas Harry karalienės valdymo jubiliejaus renginiuose dalyvaus, tačiau bus minioje tarp žiūrovų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)