Neseniai rusiškuose „Telegram“ kanaluose pranešta, kad L. Vaikulei esą atsinaujino vėžys, tad ji šiuo metu yra gydoma chemoterapija JAV, į kur, pasak šaltinių, kartu su sutuoktiniu išskrido prieš kelis mėnesius. Ši žinia ne juokais sujaudino 68 metų amžiaus dainininkės gerbėjus, tad jos kolegė suskubo paneigti gandus.

„Melas. Laimai viskas gerai“, – sakė jos koncertų režisierė Kristina Obosjan, tačiau daugiau informacijos apie dainininkės sveikatą neatskleidė.

Žurnalistai taip pat pakalbino ir ilgametį atlikėjos draugą Vladimirą Vinokurą. Komikas pabrėžė neturintis informacijos apie L. Vaikulės sveikatos būklę. „Nieko nežinau“, – tvirtino V. Vinokuras.

Pirmą kartą gydytojai onkologinį susirgimą garsiai dainininkei nustatė 1991 m., netrukus po to, kai moteris persikėlė gyventi į JAV. Tuomet jai klastingą ligą pavyko suvaldyti, o jai sergant itin padėjo vyras Andrejus Latkovskis.

„Sako, kad kažką nugalėjau, įveikiau – tai netiesa. Tai likimas, man tiesiog pasisekė. Reiškia dar ne viską pasakiau, dar ne viską padariau, dar ne viską gyvenime supratau“, – 2019 m. duodama interviu žurnalistui Borisui Korčevnikovui sakė latvių garsenybė. Tuo metu A. Vaikulė daugiau faktų apie gydymą nenorėjo viešinti.

Dainininkė aktyviai pasisako prieš Rusijos karą Ukrainoje. Anksčiau ji pasakojo apie vieną savo muzikantą, kuris tuo metu buvo Kyjive, ir ragino nutraukti karą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją