Billie viešai apie savo diagnozę prabilo 2018 m., paties didžiausio populiarumo viršūnėje, mat jos gerbėjai pastebėjo neįprastą merginos elgesį scenoje, tad dainininkei teko pasiaiškinti.

Besikalbant su D. Lettermanu, ją kaip tyčia ištiko tikas – vienas iš šio įgimto genetinio sutrikimo simptomų. Kenčiantiems nuo Tureto sindromo visą dieną gali kartotis motoriniai ir garsiniai tikai.

„Žmonės dažniausiai pradeda juoktis, galvodami, kad aš tiesiog kvailioju. Tai mane tikrai skaudina,“ – pokalbio metu prisipažino atlikėja.

Merginos teigimu, tikai ne visada yra pastebimi plika akimi, tačiau labai ją išvargina. Pavyzdžiui, kalbant jai gali sutraukti žandikaulio ar rankų raumenis, tačiau pašnekovas paprastai į tai neatkreipia dėmesio.

„Jei laidą filmuosite ilgesnį laiką, išvysite daugybę tikų“, – vedėjui sakė muzikos žvaigždė.

Billie tikina, kad gali be problemų garsiai kalbėti apie savo sutrikimą, nes tai „įdomi tema“, juolab kad Tureto sindromas yra daug labiau paplitęs, nei galėtume pamanyti.

„Juokingiausia tai, kad su šiuo sutrikimu susiduria daugybė žmonių, apie kuriuos net nepagalvotumėte“, – sakė B. Eilish, pridurdama, kad tarp jos kolegų šou versle yra nemažai turinčių tokią pačią diagnozę, tačiau apie savo sutrikimą jie nenori kalbėti viešai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją