Praėjusią savaitę jo turtas per parą sumažėjo apie 9,3 mlrd. eurų, pasigirdus kaltinimams seksualiniu priekabiavimu, skelbia dailystar.co.uk.

Remiantis „Bloomberg“ milijardierių indekso informacija, E. Musko turto vertė nuo 195 mlrd. eurų sumažėjo iki maždaug 186 mlrd. eurų, nes didžiąją jo turto dalį sudarančių „Tesla“ akcijų kaina smuko į viešumą iškilus kaltinimams. Tiesa, savaitgalį akcijų kaina stabilizavosi, ir E. Musko turtas truputį padidėjo – iki 189 mlrd. eurų.

Portalas „Business Insider“ tvirtina gavęs dokumentus ir interviu, kuriuose pateikiama išsami informacija apie incidentą tarp E. Musko ir neįvardytos stiuardesės, įvykusį 2016 m. privataus skrydžio metu.

Stiuardesės „draugės“ parodymais paremtame straipsnyje rašoma, kad E. Muskas stiuardesei parodė savo penį ir mainais už erotinį masažą pasiūlė nupirkti arklį. Neva milijardierius skrydžio metu ją pakvietė į savo kajutę. Jis buvo „nuogut nuogutėlis“, išskyrus „apatinę kūno dalį dengusią paklodę“.

Tada E. Muskas neva ją „palietė“ ir panoro „daugiau“. Stiuardesės bičiulė sakė, kad 2018 m. stiuardesė pasiskundė „SpaceX“ žmogiškųjų išteklių skyriui, kai buvo sumažintas jos pamainų skaičius ir kad E. Muskas sutiko jai sumokėti 233 tūkst. eurų išeitinę kompensaciją.

Turtuolis kategoriškai neigia kaltinimus. Tviteryje jis parašė: „Prieš mane rengiamus išpuolius derėtų vertinti per politinę prizmę, tai standartinis (niekingas) elgesys. Bet niekas man nesutrukdys kovoti už gerą ateitį ir jūsų žodžio laisvę.“

„Metu iššūkį melagei, tvirtinančiai, kad jos draugė matė mane „apsinuoginusį“: nurodyk nors vieną smulkmeną, bet kokią (randai, tatuiruotės), kurios nežino visuomenė. Tau nepavyks to padaryti, nes nieko neįvyko“, – pridūrė jis.

„SpaceX“ prezidentė Gwynne Shotwell taip pat gynė E. Muską įmonės darbuotojams skirtame el. laiške: „Manau, kad kaltinimai yra melagingi. Ir ne todėl, kad E. Muskas yra mano viršininkas, bet todėl, kad su juo artimai dirbu 20 metų ir nė karto nemačiau ir negirdėjau nieko, kas būtų panašu į minėtuosius kaltinimus.“

Šiuo metu E. Muskas derasi dėl tviterio įsigijimo už 41 mlrd. eurų. Neaišku, ar šis skandalas turės įtakos sandoriui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)