Moteris teigė norėjusi nueiti prie fotografų apsivilkusi vyrišką kostiumą, prisiklijavusi ūsus ir pasiėmusi delninukę su užrašu „karas neegzistuotų, jeigu gimdytų vyrai“.

V. Bonios teigimu, apsaugininkai nusprendė, kad toks pasirodymas sulauks per didelio žiniasklaidos dėmesio.

„Šiandien manęs paprašė nulipti nuo Kanų kino festivalio raudonojo kilimo. Esu įstatymus gerbianti pilietė, todėl išėjau! Nesinorėjo brautis vogčiomis, slėpti delninukę. Išėjau išdidžiai pakelta galva! Man pasakė, kad jeigu taip apsirengusią pamatys žiniasklaida, atsiras pernelyg daug straipsnių. Toks buvo pagrindinis argumentas, kodėl neleido nužingsniuoti iki fotografų. Mano šiandieninė žinutė buvo skirta visoms moterims! Moterys yra atsakingos tik už taiką šiame pasaulyje“, – parašė V. Bonia.

Anksčiau ji buvo patekusi į skandalą po pasirodymo ant raudonojo kilimo per Kanų kino festivalio atidarymo ceremoniją, kai internete buvo rasta senų V. Bonios nuotraukų, kuriose ji vilki marškinėlius su Vladimiro Putino atvaizdu. Internautai pasipiktino, kad asmuo, kuris viešai palaiko Rusijos prezidentą, buvo pakviestas į festivalio atidarymą, ir apkaltino organizatorius veidmainiškumu.

Pati V. Bonia skandalą pakomentavo ir kritikus apkaltino dvigubų standartų taikymu – priminė, kad taip pat filmavosi kine kartu su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu.

Verta priminti, kad minima V. Bonia buvo viena tų moterų, kurios pradėjo „rankinių karpymo madą“. Maskvos modeliai ir influencerės ėmė kaltinti iš Rusijos pasitraukusį „Chanel“ rusofobija. Vardinių prekių rusėms nuo šiol ne visada pavyksta įsigyti net užsienyje – prabangos ženklas jų prašo pasirašyti pasižadėjimą, kad drabužiai, rankinukai ar kiti aksesuarai nebus dėvimi ir demonstruojami Rusijoje, kuri pradėjo karą Ukrainoje.

Dėl pritaikytų sankcijų ašaras tuomet liejo ir V. Bonia. Monake gyvenanti manekenė, verslininkė ir influencerė, turinti 9 mln. sekėjų, prabilo angliškai: „Turiu pasakyti, jei „Chanel House“ negerbia savo klientų, kodėl mes turime gerbti „Chanel“? Iki.“ Ji tikino, kad „niekada nematė, kad prekės ženklas elgtųsi taip nepagarbiai savo klientų atžvilgiu“. Viktorija nebuvo vienintelė, kuri iš pykčio sukarpė savo „Chanel“ rankinę ir visa tai nufilmavo. Rusijos moterų tarpe tai tarpo flešmobu, pavadinimu #ByeByeChanel.

Tiesa, ši mada greitai sulaukė kritikos. Tokiu savo elgesiu, pasak dalies internautų, turtingos rusės tik parodo, kad joms terūpi tik jų pačių kailis. „Kodėl jos nesijaudina dėl Putino sukeltų ukrainiečių mirčių? Vietoj to jos daro šį vaikišką triuką su žirklėmis“, – stebėjosi vienas iš daugelio komentatorių.

Karo pradžioje ta pati V. Bonia laikėsi visai kitokios nuomonės. Aštuntą karo Ukrainoje dieną garsi rusų tinklaraštininkė ir televizijos laidų vedėja išplatino atsiprašymą Ukrainos žmonėms už tai, ką Vladimiras Putinas daro jų šaliai. Instagramo istorijose ji paskelbė Ukrainos vėliavos spalvų nuotrauką ir parašė: „Noriu atsiprašyti. Iš visos širdies. Atsiprašau“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)