Anot jos, vasario 24 dieną ji pabudo nuo keistų garsų už lango. Atmerkusi akis ji vyro šalia nematė. Pirmoji ponia jį rado kitame kambaryje, kur išgirdo baisius jo žodžius: „Prasidėjo“.

Nuo tos akimirkos O. Zelenska prisipažįsta, kad svajoja iš savo vyro išgirsti tik du žodžius „Viskas baigėsi“, kurie yra tokie svarbūs kiekvienam ukrainiečiui.

„Gyvenu laukdama, kol jis man tai pasakys. Suprantu, kad galiu būti ne pirmoji, kuriai jis tai pasakys, bet noriu tai išgirsti bent per televiziją“, – interviu ICTV sakė O. Zelenska.

Interviu čekų leidiniui „Respekt“ O. Zelenska papasakojo, kad šiuo metu ji yra ne tik vaikų motina, bet ir žmona, kuri turi spręsti įvairius iššūkius, Rusijos ginkluotosioms pajėgoms įsiveržus į šalį. Moteris sprendžia evakuacijos ir medicininės paramos klausimus užsienyje.

„Baimė ir pastangos apsaugoti savo šeimą – ne vienintelis dalykas, kurį šiuo metu reikia daryti. Aš ir mano komanda stengiamės kiekvieną dieną dirbti, kad padėtume mažiems ukrainiečiams pasiekti saugią vietą.

Taip buvo sukurta iniciatyva „Gyvenimo maršrutas“, kuri kartu su Sveikatos apsaugos ministerija, vaikų ligoninės Lvive gydytojais, užsienio medikais, savanoriais ir labdaringa veikla užsiimančiais žmonėmis evakuoja onkologinėmis ligomis sergančius vaikus iš Lvivo į Europą, kad ateityje jie galėtų grumtis su liga ten“, – pasakojo O. Zelenska.

Ji pridūrė, kad pati aktyviai dalyvauja, evakuojant našlaičius, be tėvų globos likusius vaikus ir neįgalius vaikus. Moteris kontroliuoja visą procesą, kad juos saugiai nugabentų į Europos miestus.

„Ir dar viena mano misija – papasakoti visam pasauliui, kad Ukrainoje vyksta tikras karas, kad žūsta tūkstančiai suaugusiųjų ir vaikų. Toliau raginu visas tarptautines bendruomenes netylėti“, – teigė pirmoji Ukrainos dama.

Praėjus kelioms dienoms nuo karo pradžios, kovo 1 d. V. Zelenskis prisipažino, kad nuo pat invazijos jis vien tik dirba arba miega. Per „Reuters“ ir CNN duotą interviu V. Zelenskis nemėgino slėpti emocijų. Šeimos, kaip pats pasakė, jisai nebuvo matęs kelias dienas.

V. Zelenskis atmetė galimybę evakuotis ir nutarė likti Kijeve, kad galėtų telkti ir drąsinti žmones invazijos akivaizdoje – be paliovos kartoti, kad nei jis, nei jo šeima, nei artimiausi bendražygiai nepasitraukė iš šalies.

Gegužės pradžioje į Ukrainą atvykusi pirmoji JAV ponia Jill Biden paklausė O. Zelenskos, kaip jai sekasi būti motina karo metu. V. ir O. Zelenskiai turi 17 metų dukrą ir devynerių metų sūnų.

Ukrainos pirmoji ponia sakė esanti dėkinga, kad „kiekvieną vakarą gali laikyti savo vaikus už rankų, nors ir negali būti su vyru“, sakė J. Biden atstovas Michaelas LaRosa. O. Zelenska taip pat sakė, kad šiuo metu jai didžiausią rūpestį kelia vaikų, karių ir kitų žmonių Ukrainoje psichinė sveikata.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)