Ukrainiečių atlikėjų deficitas, pasirodo, gali tapti pakankama priežastimi atšaukti „Pesnia goda“. Minėtina, kad būtent ukrainiečiams dažniausiai atitekdavo pagrindinis kasmet Rusijoje rengiamo festivalio prizas.

Tokią nuomonę išsakė muzikos kritikas Pavelas Rudčenka per interviu leidiniui „Abzac“.

Anot P. Rudčenkos, ankstesniuose festivaliuose dalyvaudavo tokios žvaigždės kaip Sofija Rotaru, Valerijus Meladzė, Vera Brežneva, Lolita ir kt., tačiau po to, kai atlikėjai pagarsino antikarinę savo poziciją arba viešai pareiškė nepalaikantys Rusijos prezidento Vladimiro Putino vykdomo diktatoriško režimo, Rusijoje jie tapo nepageidaujami.

„Valerijus Meladzė, „Potap i Nastia“, Vera Brežneva, Sofija Rotaru, Ivanas Dornas. Tai atlikėjai, kuriuos visi puikiai pažįstame, bet jie pademonstravo savo poziciją, kuri neatitinka oficialios, nukreiptos prieš mūsų šalį, mūsų valdžią, mūsų žmones“, – pasakė P. Radčenka.

Muzikos kritikas taip pat paminėjo, kad pastaraisiais metais žvaigždės iš Ukrainos neabejotinai buvo varomąja jėga, palaikiusia „Pesnia goda“ potencialą. Dabar gi praktiškai nėra ką siųsti į sceną, kadangi ryškiausios žvaigždės Rusijoje uždraustos.

„Netgi nesuprantu, ar šiemet tas festivalis įvyks. Paprastai „Pesnia goda“ koncertai įrašinėjami gruodį. Jeigu, duok Dieve, iki to laiko karas baigsis, festivalis veikiausiai įvyks, o jeigu ne, tai kyla klausimas dėl jo rengimo“, – samprotavo P. Radčenka.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją