V. Putinas savo rūstybę nukreipė prieš 40 metų K. Sobčiak. Teigiama, kad bandydamas pažaboti Rusijoje kitaip mąstančius, V. Putinas yra pasiryžęs savo tariamą krikšto dukrą paskelbti „užsienio agente“, rašoma mirror.co.uk.

K. Sobčiak, kuri 2018 metų prezidento rinkimuose varžėsi su V. Putinu, pažįsta Rusijos vadovą nuo vaikystės – jis netgi dalyvavo jos krikštynose.

Tai, kad V. Putinas būtų jos krikštatėvis, nėra patvirtinta, tačiau tokios kalbos sklando jau daugelį metų.

Jos velionis tėvas Anatolijus Sobčiakas buvo V. Putino teisės profesorius ir savotiškas mentorius, padėjęs buvusiam KGB šnipui ateiti į politiką – V. Putinas buvo tapęs Sankt Peterburgo mero pavaduotoju, kai šiam miestui vadovavo A.Sobčiakas.

Visuomeninio komiteto užsienio intervencijai nustatyti vadovas Aleksandras Jonovas sakė, jog šiuo metu tikrinama, ar K. Sobčiak nebuvo finansuojama iš užsienio.

Tyrimas pradėtas ir dėl jos internetinės žiniasklaidos šaltinio „Ostorožno novosti“.

„Jei bus nustatytas finansavimas iš užsienio, K. Sobčiak taps užsienio agente“, – sakė A. Jonovas.

Anksčiau jo pastangomis valdžia „užsienio agentais“ pripažino tokias nepriklausomas žiniasklaidos priemones kaip „Meduza“ ir „Svarbios istorijos“.

K. Sobčiak pareiškė: „Dėl jo netrukus tapsiu užsienio agente“.

„Ką galiu pasakyti? Didžiuojuosi savimi“, – rašė ji socialiniame tinkle „Instagram“, kuris Rusijoje buvo paskelbtas „ekstremistiniu“ ir užblokuotas.

„Turėti savo nuomonę yra absoliuti laisvė“.

Rusijos vyriausybė naudoja „užsienio agento“ etiketę, kad apribotų V. Putiną kritikuojančių politinių ir žiniasklaidos grupių veiklą ir apkaltintų jas gaunant finansavimą iš V. Putino „priešų“.

Daug tokių grupių buvo priverstos palikti Rusiją ir tęsti savo veiklą užsienyje.

K. Sobčiak „užsienio agentės“ etiketę prilygino sovietinių laikų susidorojimui su disidentais ir apkaltino V. Putino pakalikus, kad šie naudojasi bet kokiais įstatymais, kad tik ją užblokuotų.

Kiek anksčiau prokremliška žiniasklaida teigė, kad K. Sobčiak gavo Izraelio pilietybę ir netrukus po karo pradžios pabėgo į užsienį, tačiau ji pati tokius pareiškimus neigė.

„Aš esu rusė, aš esu Rusijos pilietė“, – rėžė ji atgal.

„Aš niekur neemigruoju, neturiu jokios kitos pilietybės“.

Nors pastaraisiais metais ji kritikavo V. Putino politiką, Rusijos prezidentą su jos šeima sieja glaudūs ir ilgamečiai ryšiai.

V. Putinas net buvo slapta išvežęs jos tėvą A. Sobčiaką gydytis Vakaruose, kai pastarasis buvo ieškomas dėl įtarimų korupcija.

Vėliau, 2000 metais, V. Putinas buvo nufotografuotas kartu su Ksenija ir jos motina, Rusijos senatore Liudmila Narusova dalyvaujantis buvusio Sankt Peterburgo mero laidotuvėse.

2018 metais per Rusijos prezidento rinkimus, kurių rezultatai, kaip manoma, buvo stipriai suklastoti V. Putino naudai, K. Sobčiak užėmė ketvirtą vietą.

Nepaisant to, kad kritikavo V. Putiną, prieš paskelbdama savo sprendimą dalyvauti rinkimuose, ji buvo surengusi asmeninį susitikimą su Rusijos vadovu.

Anksčiau K. Sobčiak yra pozavusi žurnalui „Playboy“.

Prasidėjus karui Ukrainoje, K.Sobčiak išreiškė nerimą dėl savo motinos, kuri buvo pirmoji garsesnė figūra, išdrįsusi pasmerkti Rusijos veiksmus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)