„Taip, taip, tai buvo mano draugės idėja. Rusiškoje „eBay“ svetainėje ji nupirko vieno rusų kurjerių klubo uniformą, o mano situacija buvo tokia, kad mano draugės namą, kuriame buvau, apsupo policija, todėl negalėjau naudotis pagrindiniu įėjimu. Taigi pasinaudojau atsarginėmis durimis ir šia uniforma. Su šia uniforma be savo mobiliojo telefono nuėjau į kitą butą, kuris buvo tarsi konspiracinis butas“, – pasakojo „Pussy Riot“ lyderė Marija Aliochina.

M. Aliochina teigė, kad Rusija turėtų „apmąstyti“ tai, kas vyksta Ukrainoje, ir kad be tokio apmąstymo Rusija „neturi teisės egzistuoti“.

„Žinoma, turėtų būti tribunolas V. Putinui, armijos generolams ir lyderiams, tačiau be to [Rusija] turėtų viską apmąstyti. Neturiu supratimo, kuo baigtųsi šie apmąstymai, tačiau be jų ši šalis neturi teisės egzistuoti – kaip Vokietija po Antrojo pasaulinio karo. Būtent Rusijoje, o ne Ukrainoje, reikia vykdyti denacifikaciją“, – sakė ji.

Pasak M. Aliochinos, „Pussy Riot“ repetavo naują dainą, kuri buvo parašyta vos prieš dvi savaites. Šio kūrinio žodžiai atspindi skirtingus Rusijos invazijos į Ukrainą naratyvus, kuriuos galima išgirsti pačioje Rusijoje ir užsienyje: „nuo Bučos aukų iki „Z svastikų“ – pastaruoju atveju galvoje turima Maskvos Z ženklo kampanija.

„Nuo karo pradžios šalį paliko beveik 4 mln. žmonių. Tai pirmas dalykas. Taigi rusai žino, jog vyksta karas. Ir rusai protestuoja prieš karą. Tik iš čia tai nėra taip matoma, nes pagrindinis dalykas – ir tai yra visiškai teisinga – pagrindinis dalykas yra Ukraina“, – teigė M. Aliochina.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją