Iki šiol apie karą nekalbėjęs dainininkas nusprendė surengti kelis pasirodymus rusų okupantams vadinamojoje Donecko liaudies respublikoje (DLR). Viename „Instagram“ vaizdo įraše buvo matyti, kaip G. Lepsas skuba į Donecką, lydimas vieno iš okupantų.

„Važiuojam, chebra! Atvykome palaikyti vaikinų. Tikimės, kad bent trumpam atitrauksime juos nuo sunkios kasdienybės. Eisime į ligonines aplankyti sužeistų karių, sužeistų vaikų, padalysime jiems muzikos įrašų, pinigų“, – okupuotų teritorijų gyventojams žadėjo putinistas.

Panašu, kad amžinai neblaivus šansono atlikėjas pamiršo, kad vaikai Donbase buvo sužeisti dėl rusų okupantų, pradėjusių karą Ukrainoje, kaltės.

Po kelių valandų savo paskyroje G. Lepsas paskelbė nuotrauką su vadinamos DLR lyderiu Denisu Pušilinu. Atlikėjas buvo sutiktas su visais iškilmių atributais – jam nepagailėta net poros vieno kąsnio sumuštinukų su sankcionuotais ikrais.

„Ir abu yra ieškomi!“ – nuotrauką pakomentavo G. Lepsas.


Jau anksčiau Delfi skelbė, kad garsus dainininkas Grigorijus Lepsas dalį savo pinigų laikė Jungtinių Valstijų ir Jungtinės Karalystės bankuose. Dabar tos lėšos įšaldytos ir neprieinamos, o ir pats atlikėjas į minėtąsias šalis keliauti taip pat negali.

„Akivaizdu, kad nėra taip, kad neteko paskutinių pinigų, bet faktas lieka faktu – jis tapo sankcijų auka. Jeigu remtumėmės mano skaičiavimais, Grigorijus Lepsas prarado daugiau nei 20 mln. dolerių“, – žiniasklaidai kalbėjo K. Čibisovas. T

ik tiesa ta, kad ši istorija neturi nieko bendro su dabartinėmis sankcijomis. Jungtinės Valstijos G. Lepsą į nepageidaujamų asmenų sąrašą įtraukė dar 2013 metais – kartu su kitais galimais nusikaltėlių grupuotės „Broliškas ratas“ nariais.

Kaip dar tada aiškino Amerikos iždo departamentas, G. Lepsas dirbo Vladislavui Leontjevui (jis buvo laikomas tarptautinės Rusijos mafijos galva, mirė 2020 metų pabaigoje) ir dalyvavo su neteisėtu pinigų transportavimu susijusioje veikloje.

Netrukus iš G. Lepso vizą be papildomų paaiškinimų atėmė ir Jungtinės Karalystės užsienio reikalų ministerija.

Delfi primena, kad Grigorijus Lepsas Lietuvoje yra nepageidaujamas nuo 2019 metų dėl jo įtariamų ryšių su nusikalstamu pasauliu.

Sprendimą uždrausti G. Lepsui atvykti į Lietuvą pasirašė tuometinis vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas po užsienio reikalų ministro Lino Linkevičiaus kreipimosi.

„Atsižvelgus į Užsienio reikalų ministerijos teikimą, patvirtiname, kad vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas antradienį pasirašė įsakymą, kuriuo priimtas sprendimas šiam asmeniui neleisti atvykti į Lietuvos Respubliką“, – BNS sakė tuometinė E. Misiūno atstovė Ieva Dirmaitė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)