Richas Benjaminas yra žinomas iš savo vaizdo tinklaraščio „Bald and Bankrupt“. Neseniai jis kartu su baltaruse Alina Tseliupa buvo sustabdytas netoli vienos iš Baikonūro paleidimo aikštelių.

Tinklaraštininkas teigė, kad kelias valandas buvo apklausiamas policijos, bet pareigūnai jo nesuėmė, o galiausiai paleido, skyrę tik maždaug 60 svarų (apie 70 eurų) baudą, rašo dailymail.co.uk.

R. Benjaminas savo „Instagram“ paskyroje rašė: „Atsibudęs išvydau daugybę žinučių, kuriose buvau klausiamas, ar man viskas gerai. Veikiausiai žmonės dėl vieno „Twitter“ įrašo pagalvojo, kad esu gulage“.

„Kelias valandas buvau apklausiamas Rusijos policijos, nes be specialaus leidimo nuvykau apžiūrėti raketos „Buran“. Gavau 60 svarų administracinę baudą, kaip ir šimtai kitų ankstesnių nuotykių ieškotojų iš užsienio“.

„Aš nebuvau suimtas. Neturėti lapelio su leidimu nėra baudžiamasis nusikaltimas“.

Bald and Bankrupt įrašas

„Tai administracinis nusižengimas, už kurį skiriama tik bauda ir liepiama daugiau to nedaryti – kaip rūkant neleistinoje vietoje ar ne ten perėjus gatvę“.

„Visi policininkai buvo draugiški ir po visko net nuvežė mus į traukinių stotį. Bet kokiu atveju, tai buvo puiki diena. Pamačiau raketas „Buran“ – jos atrodė įspūdingai“.

Prieš kurį laiką kosmoso agentūros „Roskosmos“ vadovas Dmitrijus Rogozinas sukėlė įtarimų, kad „YouTube“ žvaigždė buvo sulaikyta, kai per „Telegram“ parašė, kad J. Benjaminas ir A. Tseliupa yra „siejami su neteisėtų veiksmų organizavimu“. Tačiau daugiau informacijos jis nepateikė.

J. Benjamino kanalą „YouTube“, į kurį neseniai buvo įtraukti ir vaizdo įrašai iš Ukrainos pasienio, seka daugiau kaip 3,5 mln. žmonių.

Jo populiariausiame vaizdo įraše, peržiūrėtame apie 10 mln. kartų, buvo užfiksuota kelionė į Moldovą. Šis vaizdo įrašas buvo pavadintas „Niekas nevažiuoja į šią šalį... sužinokite, kodėl“.

Kai kuriuose J. Benjamino vaizdo įrašuose pasirodo moteris, vardu Alina, tačiau kol kas neaišku, ar ji ir A. Tseliupa yra tas pats asmuo.

Naujausias vaizdo įrašas R. Benjamino kanale buvo nufilmuotas Sirijoje ir paskelbtas balandžio 24 dieną. Praėjusią savaitę savo „Instagram“ paskyroje R. Benjaminas parašė tokius žodžius: „Sirijos įdegis ir grįžimas į šalį su sovietinėmis mozaikomis“. Tačiau kur jis yra, nenurodė.

Baikonūras kadaise buvo uždaras sovietinis miestas, bet dabar jis yra atviras turistams, jeigu jie gauna „Roskosmos“ leidimą jame apsilankyti.

Baikonūras įsikūręs stepėse, maždaug už 1 100 km į pietvakarius nuo Kazachstano sostinės Nur Sultano.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją