Už Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio garsųjį chaki spalvos fliso švarkelį per Jungtinėje Karalystėje surengtą aukcioną buvo pasiūlyta 90 tūkst. svarų (110 tūkst. JAV dolerių), praneša „The Telegraph“. Džemperis už stulbinančią sumą buvo parduotas per lėšų rinkimo renginį „Brave Ukraine“, kurį Londono „Tate Modern“ muziejuje surengė Ukrainos ambasada, rašo ndtv.com.

Pasak pranešimo, pradinė drabužio kaina siekė 50 tūkst. svarų sterlingų, tačiau Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Borisas Johnsonas paragino aukciono dalyvius siūlyti „daug daugiau“. Potencialių pirkėjų jis prašė „žvelgti giliau ir išleisti daugiau“. Po tokių žodžių plaktuko stuktelėjimu buvo užfiksuota beveik dvigubai didesnė kaina.

V. Zelenskis karo metu pagarsėjo karinių spalvų firminiais drabužiais. Su šiuo flisiniu švarkeliu jis buvo nufotografuotas vaikščiojantis po apgultą Kijevą.

„The Telegraph“ pranešė, kad per minėtą aukcioną buvo pardavinėjami ir kiti daiktai, tarp jų ir gaidžio formos ąsotis, kurį B. Johnsonas gavo dovanų, kai su V. Zelenskiu vaikščiojo po Ukrainos sostinę. Pirkėjams buvo siūloma varžytis ir dėl ekskursijos po Kijevą, kurią vestų miesto meras Vitalijus Kličko.

Renginio metu Borisas Johnsonas sakė: „Ar siūlytumėte kainą už Volodymyro švarkelį, kurio pradinė kaina 50 tūkst. svarų, bet aš noriu kur kas didesnių pasiūlymų negu tai, ar varžytumėtės dėl ekskursijos po Kijevą su meru V. Kličko – aš pats dalyvavau ekskursijoje po Kijevą su meru V. Kličko, tai labai gražus miestas. Verta įsigyti, žvelkite giliau“.


„Šįvakar palaikykite Ukrainą, mano bičiuliai, kad didžiajai senovės Europos sostinei Kijevui daugiau niekada nekiltų jokia grėsmė ir kad Ukraina vėl galėtų būti vientisa ir laisva“, – pridūrė jis.

Per tą patį renginį V. Zelenskis pasinaudojo proga viešai padėkoti ir pagirti Jungtinę Karalystę už pagalbą Ukrainai Rusijos invazijos metu. Kita vertus, B. Johnsonas pareiškė, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas nenugalės visuomenės. Jis teigė, kad V. Putinas niekada nepalauš Ukrainos žmonių dvasios.

Pasak „The Telegraph“, Dauningo gatvė paskelbė, kad pagrindinis šio labdaros aukciono tikslas yra surinkti lėšų būtiniausioms ir gyvybes gelbstinčioms priemonėms, kurios prisidėtų prie humanitarinės pagalbos vykstant Rusijos invazijai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją