Kanalo „Ukraina“ laidos „Ranok z Ukrainoju“ eteryje dainininkė I. Bilyk davė išskirtinį interviu laidos vedėjams Lilijai Rebrik ir Anatolijui Anatoličiui.

Anksčiau okupantams mirtį pranašavusi artistė dalijosi sunkiais pirmosios karo dienos prisiminimais ir pasakojo, kaip suprato, kad turi susikrauti daiktus ir bėgti iš savo namų.

„Visada nujaučiu baisius dalykus, todėl paklausiau nuojautos ir nusprendžiau išvykti. Mūsų miestelio gyventojai turi bendrą susirašinėjimų grupę, kurioje visi bendrauja ir praneša naujienas. Taip sužinojau, kad po savaitės ten išjungė elektrą ir užsuko vandenį... Aš net negalėjau pamatyti, kas vyksta mano namuose. Man paprasčiausiai parašė, kad į miestelį įvažiavo rašistai ir išvijo visus žmones žodžiais: „Nerakinkite namų, nes išversime duris ir ieškosime maisto“.

Apie tai, kas nutiko artistės namuose, papasakojo jos vadybininkas, kuriam pavyko patekti į vidų tik praėjus mėnesiui nuo okupacijos pradžios.

„Jie ten darė viską, kas įmanoma... plaukiojo baseine, naudojosi aparatūra, rausėsi po asmeninius daiktus, po mano nuotraukas, visas – nuo vaikystės“, – su ašaromis akyse dalijosi dainininkė.

Šiuo metu I. Bilyk kartu su jauniausiu sūnumi ir savo krikštamote yra saugioje vietoje ir stengiasi būti naudinga Ukrainai. Tačiau pirmiausia, ką padarė žvaigždė, ji kreipėsi į kolegas iš Rusijos šou verslo, tuos, kuriuos I. Bilyk pažįsta asmeniškai. Į šį sąrašą pateko ir Filipas Kirkorovas, kuriam dainininkė prieš keletą metų padovanojo legendinę dainą „Sniegas“.

„Visi šie artistai Vladimirą Putiną pažįsta asmeniškai ir tikėjausi, kad jie sugebės jam perteikti šviesių minčių. Tiesiog maniau, kad jiems rūpi kiti... bet visi mano raginimai buvo ignoruojami. Ir tik tada nusprendžiau asmeniškai kreiptis į F. Kirkorovą, bet nenorėjau vartoti keiksmažodžių... Tiesiog pasakiau: „Kai ateityje atliksi mano dainą, žinok, kad aš neturiu kur gyventi“. Bet jis neatsakė“, – verkdama komentavo I. Bilyk.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją