Angelina Jolie savo noru keletą dienų praleido Ukrainoje. Ji lankėsi Lvive, kur susitiko su nuo karo nukentėjusiais vaikais.

Savo „Instagram“ paskyroje, kurią seka milijonai žmonių iš viso pasaulio, ji paskelbė nuotrauką su bombos fragmentu, kurį rado maža mergaitė.

„Kai prieš kelias dienas buvau Lvive, man buvo parodytas „ypatingas akmuo“, kurį rado maža mergaitė. Jį radęs vaikas nesuprato, kad akmuo, su kuriuo ji žaidė, iš tikrųjų yra bombos skeveldros gabalas. Sėdi delne, jis dantytas ir sunkesnis, nei tikėtumėtės. Jo blizgesys ir neįprasta prigimtis turėjo patraukti vaiko dėmesį.

Kai bomba ar sviedinys sprogsta, aštrios sunkiojo metalo skeveldros įstringa į šalia smūgio taško esančių žmonių kūnus. Daugeliui vaikų, kuriuos sutikau per Kramatorsko traukinių stoties sprogdinimą, neseniai buvo pašalintos skeveldros – tai sunkus ir skausmingas procesas. Netoli gyvybiškai svarbių organų esantys fragmentai buvo pernelyg pavojingi pašalinti ir liko kai kurių vaikų kūnuose.

Nėra jokios prasmės iš tokios žalos vaikams, kuri apima ne tik fizinį sužalojimą, bet ir emocines bei psichines traumos apraiškas“, – pabrėžė aktorė.

A. Jolie dar kartą paragino nutraukti karą Ukrainoje, kad būtų sumažintas kasdien žuvusių, sužeistų, išvytų ir traumuotų aukų skaičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją