Angelina Jolie su kuprine ir sportinėmis kelnėmis kažkur netoliese užsisako kavos“, – skelbė pranešimo antraštė „Elle Russia“ interneto svetainėje.

Straipsnyje rašoma, kad Angelina Jolie „atvyko į Rytų Europą kaip specialios JT misijos atstovė“. Tačiau JT atstovas spaudai Matthew Saltmarshas skelbė, kad A. Jolie vizitas į Ukrainą buvo surengtas asmenine aktorės iniciatyva. Straipsnyje taip pat nurodoma, kad A. Jolie „norėjo išsaugoti šią viešnagę paslaptyje“.

Kaip žinoma, Lvive A. Jolie bendravo su pabėgėliais, lankėsi geležinkelio stotyje, kur susitiko su evakuacinio traukinio keleiviais iš Pokrovsko, taip pat aplankė vaikus, nukentėjusius nuo Rusijos raketų atakos prieš Kramatorsko geležinkelio stotį.

Socialinių tinklų vartotojai, tarp kurių buvo ir Ukrainos garsenybių, gėdino elle.ru redakciją ir spėliojo, kad žurnalistams buvo uždrausta vartoti žodį „Ukraina“.

„Kodėl jums gėda rašyti, kad tai vyko Ukrainoje, Lvive? Šlovė Ukrainai“, „Sakykite tiesą arba tylėkite“, „Ukraina – vadinasi, Ukraina. Visi civilizuoti žmonės palaiko šią nuostabią šalį. O jūs bijote rašyti šį žodį? O gal ieškote Čornobajivkos?“ – rašė skaitytojai.

Pasipiktinimas buvo matyti ne tik komentarų skiltyje, o ir atskiruose įrašuose, kurie paplito socialiniuose tinkluose.

Reakcijos į "Elle Russia" žinutę
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)