JAV pareigūnai, kaip skelbiama, nusprendė kol kas netaikyti sankcijų 38 metų Rusijos gimnastei ir olimpinio aukso laimėtojai A. Kabajevai, argumentuodama nuogąstavimais, kad toks sprendimas būtų pernelyg drastiškas, sekmadienį skelbė „Wall Street Journal“.

Buvusi JAV žvalgybos pareigūnė ir knygos „Putin’s Playbook: Russia’s Secret Plan to Defeat America“ autorė R. Koffler pirmadienį sakė, kad toks sprendimas neabejotinai „paveiktų“ V. Putiną – tiek asmeniškai, tiek finansine prasme.

„Deja, net ji negali priversti V. Putino liautis kariavus Ukrainoje. Nepaisant to, jam būtų labai skaudu. Gyvenimas jam kaip reikiant apkarstų, ir be jokios abejonės būtų suduotas smūgis ir jo turtui. Juk jo turtas išslapstytas po įvairius mokesčių rojus, padalintas artimiesiems ir šeimos nariams“, – teigia R. Koffler.

Autorės ir buvusios žvalgybininkės nuomone, pagrindinė priežastis, kodėl JAV pareigūnai delsia pritaikyti sankcijų A. Kabajevai – kuri, kaip spėjama, V. Putinui pagimdė mažiausiai tris vaikus – tai, kad toks sprendimas „neturėtų prasmės“.

„Iždo ir Valstybės departamentai parengė drakoniškų sankcijų paketą, tačiau tada Bideno administracija paskutinę minutę suabejojo. O tai tiesiog juokinga, nes retorikos būta tiek daug, jog rusai, norite tikėkite, o norite ne, galvoja, kad tai absoliutus karas su Rusija“, – tikina R. Koffler. V. Putinas save vaizduoja kaip auką, tad palikti A. Kabajevą be sankcijų būtų absoliučiai nelogiška.

J. Watters teigia, kad, nors sprendimas įšaldyti A. Kabajevos sąskaitas bankuose ir būtų „netradicinis“, juo pavyktų suduoti V. Putinui asmeninį smūgį.

„Ji negalėtų mėgautis Velingtono kepsniu, negalėtų gauti žinučių, negalėtų vykti slidinėti, net negalėtų įsipilti degalų. Tai būtų svarbus žingsnis, labai svarbus žingsnis, kurį tikrai turėtume apsvarstyti ir įgyvendinti čia ir dabar. Juk naikinama Ukraina. Privalome išbandyti visas priemones“, – mano laidos „Jesse Watters Primetime“ vedėja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)