Komikas savo socialiniuose tinkluose ėmė dalintis vaizdo įrašais, kuriuose kalba apie kruviną karą Ukrainoje. Neseniai jis pranešė, kad dalį gautų pajamų iš savo pasirodymų Izraelyje skirs ukrainiečiams pabėgėliams, o šventinį savaitgalį, išvydęs žiaurius įvykius Odesoje ir kitose Ukrainos vietose, aktorius kreipėsi į rusus su klausimu.

Šou verslo atstovas pakomentavo Rusijos užpuolikų įvykdytą Odesos apšaudymą Velykų išvakarėse. Pranešama, jog per raketų išpuolį šeštadienį žuvo 8 žmonės, tarp kurių – ir 3 mėnesių kūdikis, sužeista 18-20 žmonių. Iš griuvėsių išgelbėti 2 žmonės, evakuoti 86.

Tokias naujienas išvydęs M. Galkinas neliko abejingas. Jis įrašė naują vaizdo įrašą, kuriame į milijonus sekėjų kreipėsi su klausimu: ar ir dabar jie kartos, kad visa tai – „ne rusų darbas“? Dėl šio įrašo komikas ir sulaukė Rusijos Federacijos grasinimų.

„Velykų išvakarėse Rusijos raketos įskrido į gyvenamąjį namą Odesoje. Žuvo šeima, mirė trijų mėnesių vaikas. Kaip šitaip? Paaiškinkite man. Į gyvenamuosius namus raketos apskritai neturėtų skristi, nei šiokiadieniais, nei švenčių dienomis. Meldžiatės už taiką <...> ir tuo pačiu metu jūs siunčiate raketas. Ar ir šįkart čia ne mes?“ – klausė šoumenas.

Jis taip pat pridūrė girdėjęs vieną iš Rusijos propagandos versijų, kodėl raketa pataikė į gyvenamąjį namą.

„Girdėjau paaiškinimą, kad didelio tikslumo raketos pataikė į gyvenamąjį namą, nes Ukrainos oro gynyba numušė šias raketas. Ką tai reiškia? Kad jei ukrainiečių gynyba nedirbtų, tada viskas būtų gerai? Rusija kalta dėl daugybės baisių dalykų, o tuo pačiu sako, kad ji nekalta. Žiaurybės Bučoje – ne mes, boingas numuštas – ne mes, Mariupolį „nugriovėm iki žemės“ – ne mes, raketa skrenda į Odesą – tai mes, bet ne visai mes. Visur „ne mes“. Tada klausimas: ką ten [Ukrainoje] išvis veikia rusai?“ – rėžė M. Galkinas.

Sekmadienį paviešintas vaizdo įrašas per kelias valandas buvo peržiūrėtas virš milijono kartų, juo imta sparčiai dalintis ir kituose socialiniuose tinkluose.

Verta priminti, kad plataus masto Rusijos invaziją į Ukrainą jis pasmerkė jau pirmąją karo dieną. Po to aktorius su šeima paliko Maskvą ir įsikūrė Izraelyje.

Svečioje šalyje humoristas netrukus paskelbė apie savo pasirodymus. Visi jie planuojami Izraelyje. Rusijoje šou nenumatomi.

Po komiko palaikymo Ukrainai, Rusijoje imti drausti jo koncertai, taip pat norima iš jo atimti valstybinius titulus ir apdovanojimus.

Pats komikas neketina atsisakyti savo žodžių, remiančių Ukrainą. Į sekėjų ar kitų tautiečių kritiką jis atsakė, kad turi teisę į savo nuomonę, net jei valstybei tai nepatiktų.

M. Galkinas taip pat sakė, kad nuo šiol jo socialiniuose tinkluose žmonės neturėtų laukti naujų vaizdo įrašų su dvynukais, linksmomis šeimos akimirkomis ar įprastais juokeliais. Visa tai, pasak komiko, šių dienų kontekste tiesiog neįmanoma.

Žinomas vyras patikino, kad niekas nebebus taip, kad buvo iki šių metų vasario 24 d.

M. Galkinas taip pat paragino netikėti viskuo, kas apie jį ir jo šeimą rašoma Rusijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)