Jau anksčiau buvo pasirodžiusi informacija, kad A. Kabajeva ne tik priklauso artimam Rusijos prezidento žmonių ratui, bet ir yra jo tariama mylimoji bei bendrų vaikų motina.

Buvusi gimnastė pasirodė propagandinės programos „Vremia“ eteryje. Moteris prieš kameras pozavo vilkėdama rožinę suknelę su Georgijaus juosta (Lietuvoje uždrausta viešai ją demonstruoti, kaip ir kitus Rusijos karo prieš Ukrainą simbolius), o už jos buvo matyti dar vienas kruvinas simbolis – raidė „Z“, praneša unian.net.

Tačiau internautai pastebėjo ką kita. Ant dešinės A. Kabajevos rankos bevardžio piršto mirgėjo žiedas, kurį iškart imta lyginti su vestuviniu simboliu.

„Kabajeva viešumoje pasirodė su žiedu. Kitas geras ženklas: fiureris taip pat vedė Evą Braun prieš pat savižudybę“, – rėžė vienas tviterio vartotojas.


Nei pati A. Kabajeva, nei V. Putinas savo asmeninio gyvenimo nekomentuoja.

Žiedas dėmesį patraukė ir anksčiau. Gimnastė, kurios buvimo vieta dar neseniai buvo laikoma Šveicarija, šią savaitę dalyvavo pirmoje savo vardo festivalio repeticijoje, kuri vyko VTB arenoje Maskvoje. Nuotraukomis iš renginio imta dalintis socialiniuose tinkluose.

„Naujas itin retas Alinos Kabajevos pasirodymas viešumoje. Šįkart – su kasdieniška apranga ir vėl mūvint sužadėtuvių žiedą. Na, ir taip – jaučiasi šeimos kosmetologo darbo braižas“, – „Telegram“ kanale tuomet buvo komentuojami gimnastės išvaizdos pokyčiai.

Paskutinį kartą A. Kabajeva viešumoje pasirodė praėjusių metų gruodį. Ji buvo nufilmuota Maskvoje šokanti meninės gimnastikos turnyre „Dieviškoji malonė“.

Pastaruoju metu žiniasklaida netilo naujienomis, kad buvusi gimnastė su savo vaikais slėpėsi prabangioje viloje Šveicarijoje. Aktyvūs piliečiai net ėmė pildyti peticiją, jog su V. Putinu siejama moteris kuo greičiau paliktų Europą.

Spaudimas didėja, bet sankcijų kol kas išvengia

Griežtindamos atsaką į Rusijos invaziją Ukrainoje, Europos Sąjunga ir Jungtinės Valstijos skelbia sankcijas V. Putinui artimam žmonių ratui, didėja spaudimas skelbti sankcijas ir A. Kabajevai, buvusiai ritminės gimnastikos čempionei, žiniasklaidos vadinamai V. Putino širdies drauge, nors Kremlius to niekada nėra patvirtinęs.

2008-aisias nedidelis bulvarinis laikraštis „Moskovskij korrespondent“ paskelbė straipsnį, kad V. Putinas ketina vesti A. Kabajevą. V. Putinas įsiuto, piktai paneigė pranešimą ir liepė žurnalistams nekišti savo „snarglinų nosių“ į jo asmeninį gyvenimą.

Laikraštis, priklausęs magnatui Aleksandrui Lebedevui, kurio sūnus Jevgenijus vėliau tapo viena įtakingiausių britų žiniasklaidos figūrų, atsiprašymo nepaskelbė ir greit išvis užsidarė. Tačiau kalbos apie V. Putino ir A. Kabajevos santykius niekada nenutilo.

Opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno atlikto tyrimo dėl šių santykių skandalingos išvados buvo paskelbtos netrukus po jo arešto 2021 metų sausį.

A. Navalnas teigia, kad A. Kabajevos santykiai su V. Putinu atnešė jai daug prabangaus nekilnojamojo turto visoje Rusijoje ir dosniai apmokamą Nacionalinės medijos grupės (NMG) – valstybinės žiniasklaidos kompanijos – direktorių tarybos pirmininkės postą.

„Nėra abejonių, kad Alina Maratovna Kabajeva geriau už visus kitus šokinėja su kamuoliu ir juosta, bet ji nebūtų galėjusi vadovauti televizijos kompanijoms ir laikraščiams, jei ne jos ryšys su Putinu“, – tuo metu komentavo A. Navalnas.

A. Navalno komanda teigia, kad A. Kabajevai postą NMG, valdančiai valstybės akcijas žiniasklaidos priemonėse, įskaitant televiziją „Pervyj kanal“, skyrė V. Putinui artimas Jurijus Kovalčukas, dabar esantis JAV sankcijų sąraše.

A. Navalno kovos su korupcija fondo tyrėjas Georgijus Alburovas sakė, jog sunku patikėti, kad A. Kabajeva iki šiol išvengė Vakarų sankcijų, nors yra labai artima pačiai valdžios viršūnei.

„Ji priklauso Putino artimiausių žmonių ratui, ji yra jo šeimos narė, turinti naudos iš jo padėties“, – sakė jis ir pridūrė, kad dėl savo oficialaus posto žiniasklaidos srityje ji yra „svarbi Rusijos propagandininkė“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)