Rusų šou verslo atstovas, kuris buvo vienas pirmųjų pasmerkusių karą Ukrainoje, nusprendė padėti ne tik žodžiais, o ir darbais.

M. Galkinas paskelbė keletą naujų koncertų Tel Avive ir Haifoje. Dalį pajamų, gautų pardavus bilietus, jis žada pervesti Ukrainos pabėgėliams, kurie buvo priversti palikti savo namus dėl karo.

„Mieli draugai! Kadangi bilietai į jau paskelbtus koncertus, kaip ir anksčiau surengtus papildomus koncertus, yra išparduoti, kartu su turo organizatoriumi publikos pageidavimu skelbiame dar du papildomus koncertus, trečiąjį koncertą Tel Avive birželio 13 d. ir antrą papildomą koncertą Haifoje birželio 15 d. Dalį uždirbtų pinigų nusprendžiau pervesti ukrainiečių pabėgėliams. Mes kartu padarysime gerą darbą“, – socialiniuose tinkluose brūkštelėjo komikas.

Vaizdo įraše M. Galkinas pridūrė, kad visi žmonės šiuo metu yra milžiniškos tragedijos, didelio masto humanitarinės katastrofos liudininkais, kuomet milijonai ukrainiečių yra priversti palikti savo gimtinę, savo namus, gelbėdami gyvybes. Dėl šios priežasties komikas savo pasirodymus pavertė ne tik laiko praleidimu, o ir bendru prisidėjimu prie gero darbo.

Verta priminti, kad plataus masto Rusijos invaziją į Ukrainą jis pasmerkė jau pirmąją karo dieną. Po to aktorius su šeima paliko Maskvą ir įsikūrė Izraelyje.

Svečioje šalyje humoristas netrukus paskelbė apie savo pasirodymus. Visi jie planuojami Izraelyje. Rusijoje šou nenumatomi, todėl tai tik dar labiau sustiprino kalbas, kad M. Galkinas su A. Pugačiova į gimtinę greitai grįžti neplanuoja.

Po komiko palaikymo Ukrainai, Rusijoje imti drausti jo koncertai, taip pat norima iš jo atimti valstybinius titulus ir apdovanojimus.

Pats komikas neketina atsisakyti savo žodžių, remiančių Ukrainą. Į sekėjų ar kitų tautiečių kritiką jis atsakė, kad turi teisę į savo nuomonę, net jei valstybei tai nepatiktų.

Ne pirma vaizdo žinutė

Antradienį skirtinguose rusų žiniasklaidos kanaluose pasirodė žinutės, kad „teisėsaugos pareigūnai tiria M. Galkino draugo mirtį viename iš Izraelio paplūdimių“. Teigta, kad komikas prieš bičiulio mirtį su juo laiką leido paplūdimyje ir jis esą buvo paskutinis žmogus, matęs mirusįjį, todėl komikas apie tragišką įvykį buvo apklaustas.

Į publikacijas, kuriose minimas jo vardas ir žodis „policija“ sureagavo pats M. Galkinas. Antradienio vakarą jis savo socialinio tinklo paskyroje pasidalijo vaizdo įrašu, kuriame kreipėsi į rusų žiniasklaidą.

„Draugai, turbūt nutuokiate, kad per visą savo, kaip aktoriaus, karjerą esu spaudoje skaitęs daug melo apie save ir prie to pripratau. Dabar negaliu to nepakomentuoti, nes užsakyto Rusijos spaudoje melo jau per daug.

Antradienį gerbiama spauda, televizijos kanalai pranešė, kad mane čia [Izraelyje] įtaria žmogžudyste, buvo liudininkų, mane sulaikė. Suprantu, kad gavote įsakymą mane juodinti, sumaišyti su purvais ir parodyti, kaip man čia blogai. Rašėte, kad net vaikštau pas kirpėjus ir jais skundžiuosi, kad vaikai nepriimti į mokyklą, kad Alai infarktas. Paimkite tą popieriaus lapą, patrinkite jį tarp rankų ir nusivalykite užpakalį. Man viskas gerai.

Suprantu, kad jums neleidžia rašyti apie tai, kas iš tiesų svarbu. Jums belieka tik rašyti melą apie atlikėjus. Kodėl vis dar apie mane rašote? Juk taip jaudinotės, kad užimu kažkieno vietą, kad nelieka erdvės jauniems talentams. Apie juos rašykite, apie patriotiškai nusiteikusius, ir atstokite nuo manęs. Jūs kaip akli arkliai vaikštote ratu ir dergiate sau po kojomis. Nusiraminkite, komjaunuoliai jūs, tfu“, – rėžė M. Galkinas.

Nebebus taip, kaip buvo

M. Galkinas sakė, kad nuo šiol jo socialiniuose tinkluose žmonės neturėtų laukti naujų vaizdo įrašų su dvynukais, linksmomis šeimos akimirkomis ar įprastais juokeliais. Visa tai, pasak komiko, šių dienų kontekste tiesiog neįmanoma.

„Mano brangūs sekėjai prašo, kad mano socialiniai tinklai būtų tokie, kokie jie buvo: su juokingais vaizdo įrašais su vaikais, su humoristiniu turiniu. Nematau jokios dvasinės ir moralinės galimybės tai padaryti. Todėl kol kas mano socialiniai tinklai nebebus tokie patys“, – kitame vaizdo įraše iš Izraelio gatvės kalbėjo humoristas.

Žinomas vyras patikino, kad niekas nebebus taip, kad buvo iki šių metų vasario 24 d.

M. Galkinas taip pat paragino netikėti viskuo, kas apie jį ir jo šeimą rašoma Rusijoje.

„Neskaitykite sovietinių laikraščių rytais. Tai yra tokia nesąmonė, į kurią, mano nuomone, net nereikia reaguoti“, – rėžė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją