Jos didenybė grįžo į savo apartamentus Vindzoro pilyje, uždarė svetainės duris ir liko viena, sakė Angela Kelly.

„Padėjau jai nusivilkti paltą ir nusiimti skrybėlę. Per visą laiką neištarėme nei žodžio. Karalienė tuomet nuėjo į savo svetainę, uždarė duris ir liko viena su savo mintimis“, – rašė A. Kelly.

Edinburgo hercogo laidotuvių smulkmenos bus atskleistos kitą mėnesį išleidžiamoje A. Kelly knygoje „The Other Side of the Coin“, kurios ištraukas jau paviešino „Hello!“ žurnalas.

Viename skyriuje atskleidžiama, kaip karalienė praėjusį balandį išgyveno COVID ribojimus ir vyro laidotuves.

A. Kelly rašė: „Karalienės stilistės, patarnautojai, šefai, tarnaitės, liokajai ir pilies palydovai tyliai stebėjo, kaip Edinburgo hercogo karstas atsargiai padedamas ant specialiai šiai dienai pagaminto „Land Rover“. Visų veiduose buvo matomas liūdesys, stebint didingo ir gerbiamo vyro paskutinę kelionę. Esu įsitikinusi, jų mintys buvo su karaliene, nes ji neteko savo vyro ir geriausio draugo. Visa tauta pasidalino savo liūdesiu ir širdimis buvo kartu su karaliene.“

Apie velionio hercogo patarnautojus, ėjusius paskui jo karstą, stilistė rašė: „Visi jautėme jų skausmą, kadangi jie taip ilgai jam dirbo, o mes dirbome su jais. Buvo sunku stebėti savo draugus, atsisveikinančius su jų nuostabiausiu bosu, Jo karališkąja didenybe Edinburgo hercogu. Esu įsitikinusi, kad meldėsi ir tie, kurie niekada nebuvo meldęsi. Manau, kad maldos buvo skirtos karalienei, linkint stiprybės ateinančiais mėnesiais, kai teks būti be savo vyro.“

The Sun“ išsiaiškino, kad A. Kelly gavo karalienės leidimą atskleisti COVID karantino užkulisius ir išleisti knygą tuo pačiu metu, kaip išleidžiama ir princo Harry viską atskleidžianti knyga.

A. Kelly, beveik 30 metų išbuvusi artimiausia karalienės padėjėja, yra pirmoji karališkosios šeimos personalo narė, gavusi karalienės leidimą parašyti knygą.

Praėjusį mėnesį vyresnieji Bakingamo rūmų padėjėjai surengė didelę kone karinę operaciją, kad karalienė galėtų dalyvauti princo Philipo atminimo mišiose.

Praeitais metais po 73 metus trukusios santuokos ji sėdėjo viena per 99-erių metų vyro laidotuves.
Laidotuvėse dalyvavusi 95-erių karalienė, apsirengusi juodai ir su veido kauke, atrodė sielvartingai ir giliai susimąsčiusi, kai įžengė į šv. Jurgio bažnyčią.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją