Ispanijoje gyvenantis rusų aktorius pasidalijo vietine istorija, į kurią įsipainiojo jo tautiečiai, sumušę ukrainietį barmeną. Pastarasis smurtauti nusiteikusiems vyrams užkliuvo dėl to, kad šis su jais pasisveikino „Slava Ukraini“ fraze.

Tokia situacija kaip reikiant įpykdė A. Paniną, kuris plūdosi keiksmažodžiais. Aktorius patikino, kad ten, kur jis gyvena, tokių įvykių beveik nenutinka, visi sutaria draugiškai ir visiems užtenka vietos. Dėl to šiems chuliganams ir kitiems panašiai besielgiantiems rusams A. Paninas patarė tiesiog grįžti į Rusiją bei negadinti gyvenimo kitiems.

„Na, ką, kaip sakoma, „rusų pasaulis“ atvyko į Ispaniją, į mūsų mažąją Torrevieją, – savo socialinio tinklo paskyroje pasidalintame vaizdo įraše ugningai kalbėjo aktorius. – Prieš porą dienų trys Rusijos „patriotai“ atėjo į barą ir sumušė ukrainietį barmeną vien tik todėl, kad jis pasisveikino sakydamas „Slava Ukraini“. Jis net nereikalavo jų atsakyti kaip nors, pavyzdžiui, žodžiais „Gerojam slava“. Jis tiesiog pasakė „Slava Ukraini“.

Kaip pasakojo A. Paninas, rusų kilmės vyrai po šios ištartos frazės puolė mušti barmeną rankomis ir kojomis.

„Mūsų Torreviejoje, mūsų mieste tokių dalykų nevyksta. Man atrodė, kad čia visi vieni kitus palaiko, rusai ir ukrainiečiai, jog čia nėra neapykantos ir nacionalizmo, – stebėjosi žinomas vyras. – „Rusijos patriotai“, ką aš jums noriu pasakyti, jei jums kas nors nepatinka, kodėl esat čia – Europoje? P*****kit atgal į Rusiją ir palaikykit ten savo mylimo prezidento Putino politiką. Kokio velnio čia šūdą daryti? Arba jei esate tokie aktyvūs piliečiai, tuomet eikite į aikštę ir aktyviai išreikškite savo poziciją.“


A. Paninas nevengia kritikuoti ir karą palaikančių Rusijos žvaigždžių, tarp kurių – reperis Timati bei dainininkas Nikolajus Baskovas.

Savo kitoje vaizdo žinutėje A. Paninas Timati pavadino „didžiuoju „tradicinių vertybių“ nešėju su ausine kepure“.

„Suprantu, kad daugeliui žmonių buvo nemalonu girdėti, kaip Barskich (ukrainiečių dainininkas) pavadino Rusiją skylėta. Tačiau kaip pavadinti elgesį žmonių, kurie tuo metu, kai Ukrainoje žūsta vaikai, žūsta žmonės, užuot išėję į gatves ir protestavę prieš kruviną režimą bei karą, kelia neįtikėtinus chaosus, kaip bepročiai veržiasi į „Ikea“ parduotuves, buitinės technikos parduotuves, kad prisipirktų maišytuvų, buitinės technikos ir skrudintuvų. Argi ne p*darai?“ – rėžė A. Paninas.

Jis taip pat priminė Rusijos prezidento atstovo spaudai Dmitrijaus Peskovo pareiškimą, esą Rusija niekada nesukėlė karų.

„Kas per melas? Rusija yra sukėlusi daugybę karų ir net nereikia toli kapstytis istorijoje: prisiminkime įsiveržimą į Suomiją. Tai ne paslaptis. Tai įrodyta ir pripažinta visų kitų pasaulio šalių. Norėčiau priminti, kad Antrojo pasaulinio karo metais Rusija pateko į istoriją ne kaip šalis, kuri priešinosi Hitleriui, o kaip Hitlerio sąjungininkė, kartu su juo pasidalijusi Lenkiją“, – pažymėjo aktorius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)