Tai pirmas Sasekso hercogų apsilankymas Britanijoje po vadinamojo „Megxit“, kai Meghan ir Harry su pykčiais atsisakė karališkųjų pareigų ir paliko karališkąją šeimą, kuriai vėliau atkeršijo interviu su Oprah, kurio metu apkaltino neįvardintą karališkosios šeimos narį rasizmu.

Charlesas buvo apkaltintas, kad nutraukė finansinę paramą ir nepalaikė Harry, o tai labai nuliūdino būsimą karalių ir tarp jų kilo nesantaika. Tėvas ir sūnus beveik nebendravo iki vakarykščio netikėto susitaikymo susitikimo.

Meghan paskutinį kartą matė karalienę 2020-ųjų kovo 8-ąją, per nejaukias Sandraugos dienos mišias, bet tvirtina, kad reguliariai bendrauja su ja telefonu ir vaizdo skambučiais.

37-erių Harry asmeniškai nebuvo susitikęs su savo močiute nuo princo Philipo laidotuvių pernai balandį, kai trumpam atvyko iš savo naujųjų namų Jungtinėse Valstijose. Bet jų tiesioginis bendravimas buvo apribotas dėl Covid suvaržymų.

Kelia juoką, kad, esą, stengdamiesi išlaikyti savo apsilankymą paslaptyje, Harry ir 40-ties Meghan ketvirtadienio rytą buvo pastebėti vaikščiojantys Vindzoro pilyje, apsupti susižavėjusių tikinčiųjų, apsilankiusių Karališkosiose Didžiosios savaitės mišiose.

Tikima, kad pora keliavo į karalienės oficialiąją rezidenciją susitikti ne tik su monarche, bet ir su Harry tėčiu princu Charlesu, kuris pirmą kartą su savo žmona Kornvalio hercogiene mišiose pavadavo karalienę.

Pastaruosius du metus Harry su savo tėčiu beveik nebendravo ir pernai stipriai sukritikavo Charlesą išpasakodamas Oprah viską: apie palaikymo trūkumą ir finansinės paramos nutraukimą. Šiuos skundus dažnai mini būsimojo karaliaus rėmėjai, sakantys, kad kronprincas sunkiai išgyveno jaunesniojo sūnaus atstūmimą.

Charlesas taip pat teigė esąs labai sunerimęs dėl vėliau šiais metais išleidžiamų Harry memuarų, nes baiminasi, kad jie bus panaudoti bandant „suvesti sąskaitas“.

Pora, manoma, paliko Vindzorą vakar (balandžio 14-ąją) popiet ir šiuo metu jie, greičiausiai, Nyderlanduose.

Harry buvo sukritikuotas, kad praėjusį mėnesį nedalyvavo jo seneliui Edinburgo hercogui skirtose mirties metinių mišiose.

Tačiau jo atstovas sakė, kad jis tikisi netrukus susitikti su savo senele.

Kilo daug kalbų, ar pora pasinaudojo šia kelione, kad susitiktų su kitą ketvirtadienį 96-ąjį gimtadienį švenčiančia monarche.

Jei būtų neatvykę, tai būtų laikoma didžiausia nepagarba.

Būta svarstymo, ar jo apsilankymas Britanijoje nėra susijęs su Aukščiausiajam teismui Harry paduotu ieškiniu.

Harry padavė į teismą britų vidaus reikalų ministeriją, nes ji, princui išvykus iš Jungtinės Karalystės, iš jo šeimos atėmė šalies mokesčių mokėtojų pinigais išlaikomą visą parą taikomą policijos apsaugą. Vėliau jis Aukščiausiajam teismui užsiminė, kad, lankydamasis Jungtinėje Karalystėje, jis galėtų pats susimokėti už apsaugą, nes su šeima nesijaučia saugūs, kai jo privati apsaugos komanda iš Jungtinių Valstijų negali su savimi turėti ginklų ir jai nėra suteikiama atitinkama žvalgybinė informacija.

Vakar Sasekso hercogų atstovas patvirtino, kad jie Vindzore susitiko su karaliene.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją