M. Zacharova gimė Maskvoje, bet didžiąją vaikystės dalį praleido Kinijoje. Jos tėvas žinomas kaip diplomatas, o mama – menininkė, Maskvos dailininkų sąjungos narė.

Marija, prieš tampant vienu iš brutalaus režimo veidų, lankė mokyklą Pekine. Kaip rašo skirtingi rusų portalai, baigusi mokyklą ji įstojo į MGIMO universitetą, kur studijavo Tarptautinės žurnalistikos fakultete. Dar būdama studentė ji dirbo Užsienio reikalų ministerijos spaudos centre, o paskutiniais metais stažavosi ambasadoje Kinijoje. Moka anglų ir kinų kalbą.

Vladimiras Putinas ir Marija Zacharova

Visgi ne ką mažiau ir pačius rusus domina Putino rėmėjos asmeninis gyvenimas, kurio ji beveik neviešina. M. Zacharova ilgą laiką bandė vengti šios temos, tačiau įvairių gandų fone ji vis dėlto retkarčiais pasidalindavo mažomis detalėmis.

Marijos vyras – Andrejus Makarovas – pagal išsilavinimą yra inžinierius, anksčiau save išbandęs ir verslo pasaulyje, o vėliau – išvykęs dirbti vadybininku vienoje iš Rusijos įmonių.

Pora susituokė 2005 metais lapkritį, kai M. Zacharova dirbo JAV.

„Dirbau Niujorke. Vyras vietinis. Atvažiavo, susituokėme, išvažiavo“, – taip socialiniuose tinkluose anksčiau apie tuoktuves pasakojo Marija. Ji patikslino, kad vestuvinė puokštė „niekam nebuvo perleista“.

Sureagavo ji ir į tai, kodėl nenori viešai rodyti savo vyro: „Jis tiesiog neviešas žmogus, nesislepiame, bet tai ne jo istorija.“

Rusijos propagandos balsas pridūrė, kad darbe ji yra „jūrų karalienė“, o namuose – „žmona, mama ir visa kita“.

Pora augina dukrą Marijaną, kuriai jau beveik 12. Mergaitės nuotraukų viešumoje – taip pat nedaug. Esą tokiu būdu Užsienio reikalų ministerijos atstovė stengiasi kuo labiau atskirti darbą ir asmeninį gyvenimą.

Marija Zacharova

Tačiau rusų žiniasklaida patogiai nutyli, kad M. Zacharova – vienas iš kruvino režimo įrankių. Rusijos atstovai puola išsukinėti, meluoti ir net neigti akivaizdžius įvykius. Užpuolus Ukrainą Putino pakalikams nebuvo nieko švento – save jie gynė net ir po brutalių civilių kankinimų bei žudymų Bučoje.

Maskva ėmė aiškinti, kad šokiruojantys vaizdai esą surežisuoti. Palydovinės nuotraukos tokius pareiškimus greitai paneigė. Pasigirdus pareiškimų, kad už civilių kankinimus, žudymus, vaikų ir moterų prievartavimus agresorius privalės atsakyti, Rusija puolė reikalauti skubaus Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos posėdžio dėl kaltinimų Bučoje vykdžius karo nusikaltimus.

„Siaubinga Bučos apgavystė sukurta pateisinti dar vieno iš anksto parengto antirusiškų sankcijų paketo, įskaitant plataus masto Rusijos diplomatų išsiuntimą, įvedimą“, – drįso pareikšti Rusijos užsienio reikalų ministro atstovė spaudai M. Zacharova.

Tai yra tik vienas iš daugybės pavyzdžių, kaip Rusija bando paneigti savo nusikaltimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)