Jos teigimu, pasisakantys prieš Vladimiro Putino veiksmus netrukus šalyje praranda viską, dėl ko iki tol dirbo, rašo Unian.net.

Kaip pavyzdį ji pasitelkė Valerijaus Meladzės istoriją. Šis atlikėjas buvo pirmas iš Rusijos įžymybių, kuris viešai pasisakė prieš karą ir Rusijos veiksmus.

Šis vaizdo įrašas, įkeltas karo pirmąją dieną, vasario 24-ąją, yra paskutinis įrašas V. Meladzės instagrame iki šiol.

Netrukus po to prasidėjo sankcijos – pirmiausia jam uždrausta koncertuoti Rusijos teritorijoje. Vėliau paaiškėjo, kad jo dainos išimtos iš visų radijo stočių grojaraščių, TV šou.

Taip pat jau dabar žinoma, kad V. Meladzę uždrausta kviesti į bet kokias TV laidas ir kitaip viešinti jo kūrybą.

Anot T. Lazarevos, tokią kainą jam tenka mokėti už kritiką Putino veiksmams.

„Ukrainos, rusų ir net gruzinų publikos numylėtinis Meladzė nuo šiol visiškai ignoruojamas, jo kūryba uždrausta. Dabar Rusijoje jo nebepamatysite per televiziją, neišgirsite ir radijo eteryje. Bet jis tik pasakė, kad yra prieš karą. Ko jie reikalauja iš žmonių? Gi jie turi dideles įmones, reikia visus išmaitinti“, – sakė Lazareva.

Ji taip pat citavo susirašinėjimą su savo draugu, kuris skundėsi, kad buvo atleistas, nes vadovai nugirdo jo pokalbį su kolega apie tai, jog neva ukrainiečiai gyvena geriau, nei rusai.

„Tik žmogus kažką pasakė, dvi valandos ir viskas. Yra tokių, kurie aktyviai palaiko Rusiją. Jie seniai išsirikiavę prie lovių, pavyzdžiui, Baskovas. Suprantu, kad jiems sunku viską prarasti. Bet štai Rusiją palaikantis Olegas Gazmanovas vis dar puikiai gyvena, nes visada rėmė Putino režimą“, – pridūrė Rusijos garsenybė.

Priminsime, jog T. Lazareva yra viena tų, kuri labai aiškiai ir garsiai kritikuoja Rusijos agresiją Ukrainoje.

Anksčiau ji sakė: „Nesuprantu, kaip ukrainiečiai gali su okupantais elgtis humaniškai“.

Anot jos, už civilių žudymą rusams atleisti neįmanoma. Aktorė taip pat pažymėjo, kad blogiausia, kas vyksta, yra tai, kad Ukrainoje dėl Putino veiksmų kenčia ir nekalti vaikai.

„Kas vyksta su vaikais, kokias traumas jie patiria, kaip tai gali pakeisti jų gyvenimus – tai taip baisu! Jei atvirai, aš sutinku su kai kuriais savo draugais, kurie nesupranta, kaip ukrainiečiai apskritai gali humaniškai elgtis su užpuolikais.Tiesiog perkąsčiau gerklę žmogui, kuris tai padarė mano vaikui“, – pyktį liejo garsenybė.

Žodžius apie savo šalies karių žiaurų elgesį ji sunkiai rinko ir karo pradžioje, teigdama, kad „Rusiją reikia sulyginti su žeme ir sukurti naują šalį“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)