Buvusi gimnastė, kaip skelbia dailymail.co.uk., prisidėjo prie vadovavimo minėtajai žiniasklaidos imperijai, tačiau dar neseniai tinklalapyje buvusi jos nuotrauka ir kiti duomenys nebėra pasiekiami. Ištrintas jos vardas, pašalinta ir nuotrauka. Manoma, kad toks ėjimas atliktas ne šiaip sau, o baiminantis naujų sankcijų.

Anksčiau NMG svetainėje buvo rodomi A. Kabajevos duomenys, jie buvo matomi šalia kitų direktorių valdybos narių, tačiau dabar, visiškai pašalinus minėtąją informaciją, puslapis paliko tiesiog tuščią vietą, o šių pokyčių įmonių grupė niekaip nepakomentavo.

A. Kabajevos duomenys pašalinti po to, kai buvo pranešta, kad JAV ims taikyti papildomas sankcijas V. Putino dukroms.

Skelbiama, kad nuo 2014-ųjų metų buvusi olimpinė atletė užėmė valdybos pirmininkės pareigas. Tiesa, profesinės patirties, dirbant žiniasklaidos ar verslo sektoriuose, ji neturėjo.

Alina Kabajeva

Dirbant šiose pareigose, kaip skelbiama, jos atlyginimas buvo įvertintas apie 9,6 mln. eurų per metus.

Viešai tikinama, kad 38-erių moteris yra Rusijos prezidento mylimoji ir jų vaikų motina.

A. Kabajeva yra viena iš nedaugelio V. Putinui artimų žmonių, kurių dar nepalietė Vakarų sankcijos po to, kai Rusija pradėjo brutalų karą prieš Ukrainą.

Rusijos opozicijos lyderis Aleksejus Navalnas kvietė Vakarus imtis veiksmų prieš galingą Kremliaus propagandos mašiną. Kaip vieną tokių žiniasklaidos priemonių jis išskyrė būtent A. Kabajevos įmonių grupę. A. Navalnas tikino, kad šis verslas priklauso ne kam kitam, o pačiam V. Putinui.

„Noriu priminti, kad Nacionalinė žiniasklaidos grupė (NMG), kuriai priklauso liūto dalis šio melo aparato, neabejotinai priklauso Putinui asmeniškai, o jai net formaliai vadovauja Putino meilužė Alina Kabajeva“, – tikino įkalintas opozicijos lyderis.

NMG žiniasklaidos grupė aktyviai palaiko V. Putiną ir jo veiksmus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją