Anot atlikėjo, per jų susitikimą jis buvo visai ne toks, kaip galima įsivaizduoti.

Apie tai menininkas pasakojo interviu rusų leidiniui „Meduza“.

Daugiau nei 20 metų Verką Serdiučką vaizduojantis A. Danilko prisipažino, kad V. Putiną laiko nusikaltėliu, ir tikisi, jog netrukus „įsijungs televizorių ir jį išvys teisiamųjų suole“.

„Prisimenu įspūdžius, kai jis buvo inauguruotas. Prisimenate tuos kadrus? Maskva tuščia, Putino mašinos važinėja, motociklininkai aplinkui, o jis važiuoja į inauguraciją. Toks patosas.

O aš galvoju: „Tu esi suaugęs žmogus! Serdiučka gali tai padaryti. Na, dėl smagumo! Juk tu esi suaugęs žmogus, tavo nuomone, didžiosios valdžios prezidentas, o važiuoji kaip Džeimsas Bondas“, – stebėjosi garsenybė.

Asmeninio susitikimo su V. Putinu metu, pasak A. Danilko, jis jam pasirodė subtilus, dėmesingas ir ramus – tarsi bandantis „užverbuoti“.

Beje, atlikėjas neseniai prisiminė laikus, kuomet buvo išvykęs į gastroles Rusijoje ir ten prasidėjo jo persekiojimas.

Garsus Ukrainos artistas buvo pakviestas pasirodyti Policijos dienai skirtame minėjime Kremliuje, tačiau pasiūlymo V. Serdiučka atsisakė. Paskui vyrą esą net bandyta nunuodyti. Apie tai jis pasakojo portalui „Facts“.

„Pamenu, man telefonu paskambino pirmojo kanalo atstovas ir pasakė: „Andrejau, tu turi dalyvauti Policijos dienai skirtame minėjime Kremliuje.“ Bet aš ten nenuvykau. Visas tolimesnis manęs persekiojimas buvo kerštas už tai, kad tuomet nepaklusau. Jie nesupranta, kad mes galime būti gąsdinami, varžomi, bet niekada nešliaužiosime“, – kalbėjo jis.

Ukrainiečių artistas interviu pridūrė, kad viskas, ką šiuo metu Ukrainos teritorijoje daro V. Putinas, yra kerštas už šalies nepriklausomybę.

„Viskas, ką Rusijos kariuomenė padarė su Mariupoliu, Charkivu, Černigovu, yra Putino kerštas už faktą, kad Ukraina nepriklausoma. Kerštas, kuriam pritaria ir įvykių Kryme garbei vykusiame „Šėtono vakarėlyje“ šokę artistai“, – pridūrė A. Danilko.

Kiek anksčiau atlikėjas išreiškė aiškią poziciją karo Ukrainoje atžvilgiu.

„Lauk, lauk, lauk! Mes stovėsime ir neprarasime savęs! Ši invazija niekada nenugalės mūsų tiesų. Padėkime kariams, gynybai ir vienas kitam!“ – rašė atlikėjas.

Šiuos jo žodžius socialiniame tinkle lydėjo gana iškalbinga nuotrauka – Verkos ir jo sceninės „mamos“ rodomas gestas, vidurinysis pirštas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją