Viena įžymybė, anot K. Sobčiak, ją nustebino labiau nei kitos. Tai – Polina Gagarina, kuri kovo 18-ą dieną „Lužnikų“ stadione vykusiame koncerte-mitinge atliko Viktoro Cojaus dainą „Gegutė“. Pagal Vladimiro Putino atstovą žiniasklaidai Dmitrijų Peskovą, šis koncertas buvo iškalbingas paramos Rusijos prezidentui ir „specialiojoje operacijoje“ dalyvaujantiems Rusijos kariškiams demonstravimas.

Muzikos kritikas Artūras Gasparianas, kalbėdamas su K. Sobčiak, pakomentavo dainininkės poelgį: „Manau, kad daugeliui tų, kurie tylėjo, ateityje bus sunku. Jiems nebus lengva, bet lengviau nei Polinai Gagarinai, kuri, mano nuomone, padarė patį siaubingiausią dalyką, kokį tik buvo galima padaryti. Pats monstriškiausias, protu nesuvokiamas, ciniškas poelgis. Žiniasklaidos erdvėje susimąsčiau, ar yra baudžiamasis straipsnis už tikinčiųjų įžeidimą ypač įmantria forma. Nes, santykinai kalbant, visi, kurie myli V. Cojų, yra kokiais nors idealais tikintys žmonės. Ir visi šie žmonės buvo įžeisti. Ji suprato, kad, matyt, neturi vertybinio stuburo, kaip Oksimironas ar Andrejus Makarevičius, ar Borisas Grebenščikovas, ji negalės atsispirti sistemai. Kažkuriuo momentu ji pakėlė rankas ir pasidavė. <...> Galvojo ji, o gal negalvojo, kuo galvojo, kuria vieta galvojo ar kur dingo jos smegenys – galėjo nuo jos galvos nukristi į kitą kūno vietą – tai jau nesvarbu. Padaryta. Dėmė, kurios nenusiplaus visą gyvenimą.“

K. Sobčiak savo ruožtu kreipėsi į dainininkę: „Polina, dalyvavai kiniškoje „Balso“ versijoje, koncertavai „Eurovizijoje“. Nejaugi iki Policijos dienos negalėjai gauti eterio laiko? Aišku, daugiau progų pasirodyti žvaigždėms kur kitur, be valstybinių švenčių, gali ir nebūti. Aišku, kad įmonių renginių sumažės iki nulio, liks tik valstybinės šventės, tad dabar dėl valstybinių sutarčių kovojama visam gyvenimui, iki mirties. Tačiau tai daro ne ne visi.“

Apie situaciją Ukrainoje jau prabilo daugelis Rusijos žvaigždžių. Tarp „specialiąją operaciją“, kuri yra kruvinas karas prieš Ukrainą, pasmerkusiųjų yra Čulpan Chamatova, reperis Face, Zemfira, Maksimas Galkinas. Tarp ją palaikiusių: Jana Rudkovskaja, Nikolajus Baskovas, Timati.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją