Kaip sakė aktorė, į Ukrainos sostinę ji atvyko vasario 17 d. Kelionės tikslas – filmavimasis programoje „Juoko lyga“ (KVN analogas). Vasario 25 d. pagal turėtą planą T. Lazareva turėjo išvykti namo, rašoma portale starhit.ru.

„Nufilmavome laidą ir patraukėme atšvęsti to įvykio. Užtrukome gal iki penktos ryto. Tai štai tada pirmesnė negu jaunieji mano draugai aš perskaičiau tą informaciją“, – sakė T. Lazareva.

Tokiam likimo posūkiui artistė nebuvo pasirengusi – daiktų turėjo tik kelioms dienoms. Iš karto kilo smulkių buitinio pobūdžio problemų, o netrukus ji ėmė pastebėti, kad aplinkui užsidarinėja visos įstaigos – vaistinės, kavinės ir kt. Žvaigždė buvo įsikūrusi elitiniame name. Namo gyventojai parodė, kaip nusileisti į artimiausią rūsį, kur pasislėpti nuo bombų.

„Trečią dieną pratrūkau, ištiko nervinis priepuolis, kaip ir visas mano amžiaus motinas. Tą vakarą atsakančiai prisigėriau, man prasidėjo isterija, be paliovos verkiau, blaškiausi. Ryte nubudusi supratau, kad tai ne išeitis. Nuo tada gyvenu blaiviai ir pamatuotai“, – prisipažino aktorė.

Praėjus kelioms dienoms T. Lazarevai pavyko išvykti iš Kyjivo. Dabar visą situaciją ji stebi iš šalies, būdama Ispanijoje. Televizijos žvaigždės šeima liko Maskvoje. Ryšį artimieji palaiko internetu.

55-erius metus turinti laidų vedėja pareiškė, kad jaučiasi it ne savoje lėkštėje, kadangi paliko visus kitus ir išvyko iš šalies.

„Kai atvykau į Ispaniją, pirmąsias keturias dienas niekaip nesuvokiau, kas aš, ką čia veikiu? Jaučiausi dvigubai kalta, kadangi išvykau iš Ukrainos ir sėdžiu ten, ramiai rūkau terasoje“, – aiškino T. Lazareva.

Kiek anksčiau per pokalbį su „YouTube“ kanalo „Prodolženiye sleduyet“ leidėjais T. Lazareva patikino, kad rusų tauta nesukils ir neišeis mitinguoti, reikalaudama V. Putino nuvertimo, kadangi rusai lėtai suvokia dalykus.

„Rusų tautai tenka didžiulė atsakomybė dėl vykstančio karo. Visai visuomenei atėjo galas. Galima visą Rusiją sulyginti su žeme, o tada sukurti naują“, – įsitikinusi T. Lazareva.

55-erių metų artistė įvardijo asmenines prognozes dėl Rusijos ateities. Perspektyvos, reikia pastebėti, ypač apgailėtinos.

„Nesitikiu, kad viskas greitai pasibaigs. Dabar represijų smagratis tik pradeda suktis žmonių galvose. Tai yra analogas to, kas buvo, – skundimo. Nori kaimyno buto? Pranešk, kad jis palaiko teroristus“, – aiškino T. Lazareva.

Garsi moteris mano, kad turi įvykti moralinis kontingento žlugimas, jog rusų laukia skurdas ir vargai.

„Rudeniop stebėsime siaubingą visuomenės susiskaldymą. Skurdą, vargą, badą ir pilietinį karą. Nedegu noru grįžti. Atleiskite, tačiau turiu tokią galimybę. Labai užjaučiu tuos, kurie tenai gyvens. Būtent juos ir noriu bent kažkaip palaikyti. Tai juk pilietinis karas. Chaosas“, – kalbėjo T. Lazareva.

Kiek anksčiau T. Lazareva yra paaiškinusi, kodėl Rusijos žvaigždės bijo paviešinti savo poziciją.

„Kiekvienas artistas pats nusprendžia, kaip jam elgtis, ir jeigu nutaria pasisakyti karo tema, tai yra jo sprendimas. Stoti į kurią nors pusę – atsakingas žingsnis. Garsiems žmonėms jį žengti nėra lengva. Rusijoje gali grėsti represijos, todėl drąsos pasipriešinti propagandai užtenka ne visiems. Mes negalime šito reikalauti iš tėvynainių“, – mano T. Lazareva.

Belieka tik priminti, kad kai kurie Rusijos artistai vis dėlto nepabūgo ir atvirai prabilo apie karą Ukrainoje. Savo poziciją garsiai išsakė Adnrejus Makarevičius, Aleksejus Kortnevas, Lija Achedžakova, Aleksejus Paninas ir kt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją