W. Smitho, esą, buvo paprašyta palikti 94-ųjų Akademijos apdovanojimų teikimo salę po to, kai šis, užlipęs ant scenos, skėlė antausį apie jo žmoną pajuokavusiam Chrisui Rockui, bet aktorius, anot „Oskarus“ skiriančios organizacijos, atsisakė tai padaryti.

„Viskas susiklostė ne taip, kaip norėjome, – nurodoma portalui „People“ perduotame pranešime. – Norėtume paaiškinti, kad W. Smitho buvo paprašyta palikti ceremoniją, bet jis atsisakė tai padaryti. Vis dėlto tenka pripažinti, kad buvo galima imtis ir kitokių veiksmų.“

„People“ kreipėsi į W. Smitho atstovą su prašymu pakomentuoti situaciją, tačiau atsakymo negavo.

Akademija paminėjo, kad gali imtis tam tikrų veiksmų, siekdama nubausi 53-ejų metų kino juostos „Williams metodas“ („King Richard“) žvaigždę, pelniusį „Oskarą“ Geriausio aktoriaus kategorijoje. Atsiimti statulėlės W. Smithas buvo pakviestas jau po incidento su Ch. Rocku.


„Direktorių taryba šiandieną kalbėjo apie disciplinuojamojo pobūdžio veiksmus, kuriuos W. Smithui galima taikyti už Akademijos elgesio standartų pažeidimus, tokius kaip neleistinas fizinis kontaktas, smurtinis arba grasinamojo pobūdžio elgesys bei Akademijos kompromitavimas“, – rašoma pranešime.

„Vadovaujantis Akademijos elgesio standartais ir Kalifornijos įstatymais, W. Smithui ne vėliau kaip prieš 15 dienų bus išsiųstas pranešimas apie balsavimą dėl pažeidimų ir dėl sankcijų, taip pat suteikta galimybė iš anksto tarti žodį atsiunčiant raštišką komentarą“, – nurodoma Akademijos paaiškinime.

Per kitą, balandžio 18 d. įvyksiantį, tarybos susirinkimą Akademija, kaip pati nurodė, imsis kokių nors disciplinuojamojo pobūdžio veiksmų, įskaitant nušalinimą, išmetimą ar kitas pagal elgesio nuostatus bei standartus leistinas procedūras.

Akademija taip pat atsiprašė 57-erių Ch. Rocko ir visos sekmadienį įvykusio renginio auditorijos – tiek sėdėjusios salėje, tiek stebėjusios apdovanojimų teikimą namuose.

„W. Smitho veiksmai per 94-ąją „Oskarų“ teikimo ceremoniją buvo ypač drastiški, sukėlę didžiulį šoką tiek salėje sėdintiems, tiek televizijos transliacijos žiūrovams. Ch. Rocko prašome priimti mūsų atsiprašymą už tai, ką teko patirti mūsų scenoje, ir dėkojame už tą akimirką pademonstruotą susitvardymą, – rašoma Akademijos pranešime. – Taip pat atsiprašome nominantų, svečių ir žiūrovų už tai, kas atsitiko, per šventiniu turėjusį būti renginį.“

Būtina paminėti, kad W. Smithas jau atsiprašė ir Ch. Rocko, ir Akademijos, ir visų kitų.

„Norėčiau viešai atsiprašyti tavęs, Chrisai. Elgiausi nederamai ir nepateisinamai. Man gėda. Mano veiksmai neatitiko žmogaus, kuriuo siekiu būti, įvaizdžio. Pasaulyje, kuriame vyrauja meilė ir gerumas, smurtui ne vieta“, – jau kitą dieną parašė W. Smithas savo „Instagram“ paskyroje.


Pirmadienio popietę Akademija išplatino dar vieną pranešimą, kuriame nurodė smerkianti W. Smitho elgesį.

„Incidentas jau pradėtas nagrinėti. Ketinama aptarti galimus tolesnius veiksmus ir padarinius, numatytus mūsų Elgesio nuostatuose ir standartuose bei Kalifornijos įstatymuose“, – nurodoma pranešime.

W. Smitho išpuolį pagaliau pakomentavo ir Ch. Rockas.

Apie įvykusį incidentą 57-erių komikas užsiminė per Bostone vykusį šou. Kreipdamasis į publiką jis pasakė: „Vis dar galvoju apie tai, kas atsitiko.“

Trečiadienį įvykęs šou buvo pirmasis komiko pasirodymas po „Oskarų“ teikimo vakaro ir, kaip teigė vienas iš to renginio žiūrovų, publika skandavo Ch. Rocko vardą, o kai šis, apsirengęs vien baltais drabužiais, pakilo į sceną, visi atsistojo ir ėmė ploti.

„Kas nutiko, Bostone? – paklausė Ch. Rockas kreipdamasis į minią. – Kaip praleidote savaitgalį?“

Ch. Rockas, kaip jau sakyta, paminėjo tebegalvojantis apie tai, kas atsitiko, tačiau rimtus komentarus nutarė pasilikti ateičiai.

„Nepaisant poros nesusipratimų, gyvenimas dabar visai puikus“, – tarstelėjo jis įpusėjus pasirodymui.

Minėtina, kad po sekmadienį regėto incidento bilietų į būsimus Ch. Rocko šou pardavimas akivaizdžiai šoktelėjo į viršų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją