Trečiadienį per savo advokatą Berlyne Christianną Schertzą išplatintame pareiškime ji teigė mintimis esanti su „šio karo aukomis ir jų šeimomis“.

Kartu atlikėja pabrėžė, kad nėra nei „politinės partijos narė“, nei „susijusi su kokiu nors Rusijos vadovu“ ir kad su prezidentu Vladimiru Putinu „per visą savo gyvenimą susitiko tik kelis kartus“.

Prasidėjus karui, 50-metė A. Netrebko sulaukė kritikos, nes buvo laikoma V. Putino rėmėja. Dabar ji pareiškime rašė: „Pripažįstu ir apgailestauju, kad mano veiksmai ar žodžiai praeityje iš dalies galėjo būti neteisingai interpretuojami“.

Su V. Putinu ji esą buvo susitikusi pirmiausiai per apdovanojimų už jos kūrybą įteikimus ar olimpinių žaidynių atidarymą. „Niekada nesu gavusi finansinės paramos iš Rusijos vyriausybės, gyvenu Austrijoje, kur moku ir mokesčius“, - rašė operos žvaigždė.

Ji taip pat pareiškė mylinti savo gimtąją Rusiją. Savo kūryba ji siekianti „tik taikos ir vienybės“.

Kovo pradžioje A. Netrebko paskelbė, kad daro pertrauką savo koncertinėje veikloje. Prieš tai, be kita ko, Bavarijos valstybinė opera nutraukė bendradarbiavimą su atlikėja ir tai, be kita ko, argumentavo nepakankamu jos atsiribojimu nuo karo prieš Ukrainą.

Anot A. Netrebko, ji gegužės pabaigoje ketina atnaujinti savo pasirodymus, pirmiausiai – Europoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Dalintis
Nuomonės