Prabangus laivas iškart atsidūrė vietinių gyventojų ir turistų dėmesio centre, o uosto geografinė žyma „Instagram“ tinkle greitai prisipildė nuotraukomis, darytomis įspūdingos jachtos fone.

Vieni internautai, pasidalinę tokiomis nuotraukomis iš Marmario, tikino pirmąkart išvydę tokio dydžio jachtą ir dėmesį skyrė būtent jai, o kiti nesikuklino papozuoti šalia jos ir patys.

„Eclipse“ į Turkiją atvyko praėjusią savaitę. Vasario pabaigoje jachta išplaukė iš Karibų jūros, kur buvo ilgą laiką. Antroji R. Abramovičiaus superjachta – 140 metrų ilgio „Solaris“, paskutiniais duomenimis, iš Barselonos atplaukė netoli Turkijos pakrantės, šalia Bodrumo.

Vakarų valstybėms pradėjus taikyti sankcijas Rusijos milijardieriams ir areštuoti jų turtą užsienyje, daugelis suskubo „evakuoti“ savo jachtas į šalis, kurios iki šiol nuo sankcijų susilaikė – JAE ir Maldyvai taip pat buvo bene paklausiausios kryptys.

Vakarai konfiskuoja su turtingais rusais siejamą turtą, siekdamos spausti Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną dėl invazijos Ukrainoje.

R. Abramovičius yra vienas iš asmenų, kuriems Europos Sąjunga įvedė sankcijas.

NATO narė Turkija, palaikanti tvirtus ryšius tiek su Rusija, tiek su Ukraina, neprisijungė prie sankcijų Maskvai.

Jungtinė Karalystė įšaldė šio oligarcho turtą ir uždraudė jam atvykti į šalį.

55 metų R. Abramovičius, „Chelsea“ įsigijęs 2003-iaisiais, neigia kalbas, esą nusipirko šį futbolo klubą V. Putino nurodymu, Kremliui siekiant plėsti Rusijos įtaką užsienyje.

Turkija Rusijos invaziją į Ukrainą pavadino „nepriimtina“ ir bando pozicionuoti save kaip tarpininkę siekiant užbaigti karą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės