Socialinės žiniasklaidos vartotojai pasipiktino didžiulėmis pinigų sumomis, kurios per sekmadienio vakaro ceremoniją buvo išdalytos kiekvienam „Oskaro“ nominantui.

Daug kas tvirtino, kad verčiau šie pinigai galėjo būti paaukoti labdaros organizacijoms ar skirti milijonams pabėgėlių iš Ukrainos, rašo dailymail.co.uk.

„Oskarų“ nominantai dovanų maišelius už savo darbą parsivežė namo net tuo atveju, jei nepelnė jokio apdovanojimo. Tačiau daugeliui gerbėjų toks žvaigždžių elgesys pakvipo veidmainyste, nes prieš tai jos pačios reiškė paramą Ukrainai.

„Pribloškiantis švaistymasis; šios lėšos turėjo būti skirtos pagalbai, sprendžiant Ukrainos krizę“, – tviteryje rašė Betsy Mullen.

„Esu visiškai pasibjaurėjęs šių metų „Oskarų“ ceremonijos dovanų sąrašu nominantams“, – rašė Seanas Cummingsas.

Dovanos nominantams varijuoja nuo aukščiausios klasės užkandžių ir alyvuogių aliejaus iki žemės sklypo Škotijoje, suteikiančio teisę gauti Glenkou lordo ir damos titulus.

Pakete taip pat yra kelios dovanos už penkiaženkles sumas, tarp jų 25 tūkst. JAV dolerių vertės vienos statybų bendrovės projektas, 15 600 JAV dolerių vertės keturių naktų viešnagė dviem asmenims viename prabangiame kurorte, 15 tūkst. JAV dolerių vertės trijų dienų holistinis sveikatingumo poilsis, 12 tūkst. JAV dolerių vertės rankų modeliavimo procedūra ir 10 tūkst. JAV dolerių vertės tokia odos korekcijos procedūra kaip „Botox“.

„Turtingasis elitas glosto vienas kitą ir gauna „dovanų maišelius“, kurių vertė siekia daugiau nei 140 tūkst. dolerių – tik įsivaizduokite, kiek benamių vaikų galėtų sulaukti pagalbos arba kiek tai padėtų stabdant prekybą vaikais“, - pridūrė Opie Ortiz Lemansky.

Tokiai nuomonei pritarė ir CNBC laidų vedėjas Scottas Wapneris: „Valandų valandas galvojau, kodėl šio vakaro „Oskarų“ nominantai gavo po 140 tūkst. dolerių vertės dovanų maišelius, ir vis dar nerandu atsakymo...“.

„Žinau, kad pasaulyje seniai egzistuoja šokiruojantis turtinis atotrūkis, bet 140 tūkst. dolerių vertės dovanų maišeliai, skirti „Oskarų“ nominantams, yra kažkas šiek tiek šlykštaus“, – „Twitter“ rašė Mattas Pipsas.

„2021 metais „Forbes“ apskaičiavo, kad „Oskarų“ dovanėlių vertė siekė maždaug 205 tūkst. dolerių. Galbūt jūs, amerikiečių aktoriai, bliaunantys dėl paramos Ukrainai, pareikalaukite, kad jos būtų atšauktos, o šie pinigai verčiau nusiųsti humanitarinei pagalbai?“ – internete siūlė „Father Alfie“.

„Turiu vieną idėją: šiuos prabangius dovanų maišelius parduokite aukcione, o pinigus paaukokite pabėgėlių agentūroms. Užuot lepinę garsenybes, padėkite vargšams ir nuo karo kenčiantiems žmonėms. #StandWithUkraine“, – tviteryje rašė amerikiečių politologas Larry Sabato.

„Nominantams siūlau nepriimti dovanų bent už 100 tūkst. JAV dolerių ir pareikalauti, kad šie daiktai arba jų piniginė vertė būtų paaukoti labdaros organizacijai, padedančiai benamiams Los Andžele. Labdara prasideda nuo savo pačių namų. Tai net gali pakelti reitingus“, – siūlė Johnas Adamas Hamilsteinas.

„Oskarų“ nominantai, užuot priėmę dovanų maišelius su dovanomis, kurias patys išgali įsigyti, turėtų paimti tuos pinigus ir skirti juos labdarai“, – pridūrė kitas vartotojas.

„Jie turėtų parduoti tai „Ebay“, o gautus pinigus nusiųsti Ukrainai“, – rašė dar kitas.

„Būtų gražu, jei pajamas už šias dovanas jie paaukotų Ukrainai. Tačiau tai Holivudo „žvaigždės“ – nesitikėkite, kad jos tai padarys“, – apgailestavo Victoras Mingalas.

„Jie yra paskutiniai žmonės, kuriems reikia tokių dovanų. Būtų įdomu, jei stovėtų labdaros dėžės, į kurias nominantai taip pat galėtų sumesti savo dovanų maišelius“, – svarstė Anna Raike.

„Kiek iš šių nominantų sutiktų paaukoti 140 tūkst. JAV dolerių, kad padėtų Ukrainai?“ – klausė Vance`as Brynanas.

„Praregėti yra prabanga“, – trumpoje, bet tikslioje žinutėje pareiškė Leni.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Dalintis
Nuomonės