Dabar ima ryškėti fragmentai, kas įvyko tarp M. Voroncovos ir J. Faasseno prieš priimant sprendimą skirtis, praneša delfi.ee. Tiesa, skirtingi šaltiniai pateikia skirtingą informaciją.

„Putinas sugriovė savo vyriausiosios dukters Marijos gyvenimą“, – feisbuke rašė tremtyje gyvenantis Rusijos tyrimų žurnalistas Sergejus Kanevas. Jis pridūrė, kad paskutinis smūgis prieš priimant sprendimą buvo sankcijų Rusijai įvedimas, kuomet Putinas pradėjo karą prieš Ukrainą.

Jau anksčiau buvo pranešama, kad karas Ukrainoje „sužlugdė Vladimiro Putino vyresniosios dukters viltis Rusijoje atidaryti elitinį medicinos centrą“, skirtą itin turtingiems užsieniečiams.

„Jai priklauso didelė dalis megaprojekto, pagal kurį netoli Sankt Peterburgo siekiama pastatyti itin modernų medicinos centrą“, – teigė žurnalistas.

Kitas žurnalistas Romanas Dobrochotovas pateikė kiek kitokią versiją dėl Putino dukters ir olandų verslininko skyrybų. Kaip teigia jo šaltiniai, M. Voroncova ir J. Faassenas išsiskyrė jau prieš kurį laiką. Dėl to feisbuke tarp Kanevo ir Dobrochtovo kilo žodžių karas – abu žurnalistai tikino, kad jų informacija yra tikslesnė, o šaltiniai patikimesni.

Anot R. Dobrochtovo, santuoka nutrūko visai ne dėl sankcijų, o dėl prastų tarpusavio santykių.

Yra žinoma, kad dėl Putino būdama santuokoje pora turėjo padaryti daug svarbių pokyčių savo gyvenime. Santykių pradžioje M. Voroncova ir J. Faassenas gyveno Nyderlanduose, kur yra gimęs vyras. Tačiau 2014 metais pora buvo priversta išsikraustyti, kai Ukrainoje nukrito Malaizijos oro linijų lėktuvas „Boeing 777“, skraidinęs 295 žmones. Nelaimė įvyko prie sienos su Rusija. Lėktuvas skrido iš Nyderlandų sostinės Amsterdamo į Malaizijos sostinę Kvala Lumpūrą. Teigiama, kad lėktuvą numušė rusai. Po šio įvykio Putino dukra su vyru išsikraustė gyventi į Rusiją.

Taip pat visai neseniai J. Faassenui priklausančiame žemės sklype Nyderlanduose buvo iškelta Ukrainos vėliava ir uždegtos kelios žvakės. Teigiama, kad buvo prisegtas ir laiškas, skirtas Marijai Voroncovai, praneša nltimes.nl.

Nyderlandų aktyvistai paliko žinutę Putino dukrai ir jos buvusiam vyrui

„Mažiau nei už 2000 kilometrų nuo jūsų taikios laisvos šalies tavo tėvas naikina kitą laisvą šalį ir jos žmones“, – rašoma jame.

Tikinama, kad šiuo laišku olandai skatino Putino dukrą sustabdyti tėvo veiksmus.

„Panaudokite savo širdį, kad pasiektumėte jo širdį ir sustabdytumėte šią beprasmę kančią. Mes meldžiame tave, Marija“, – kreipėsi olandai.

Vienas iš Nyderlandų aktyvistų teigė, kad tai – simbolinis gestas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Dalintis
Nuomonės