Šiuos pinigus – JAV doleriais ir eurais – Vengrijos muitininkai aptiko prieštaringai vertinamo buvusio Ukrainos parlamentaro, 52 metų Igorio Kotvickio žmonos lagaminuose, rašo dailymail.co.uk

Vienoje nuotraukoje užfiksuoti didžiuliai kiekiai banknotų, sukrautų į lagaminus.

Pareigūnai iškėlė baudžiamąją bylą už tai, kad Anastasia Kotvicka iš karo niokojamos šalies bandė išgabenti didžiulę sumą nedeklaruotų pinigų, praneša Kijevas.

Kadaise turtingiausiu Ukrainos parlamento nariu laikytas I. Kotvickis sakė, kad jo žmona išvyksta iš šalies gimdyti, bet paneigė pranešimus, kad ji vežėsi 28 mln. dolerių ir 1,3 mln. eurų.

„Visi mano pinigai guli Ukrainos bankuose, aš nieko neišsiėmiau“, – pareiškė jis, prieš uždarydamas savo socialinės žiniasklaidos paskyrą.

Savo pareiškime, kuris pasirodė Šveicarijoje studijavusios jo 24 metų dukters Violettos paskyroje, jis pareiškė, kad ši istorija yra „klastotė ir gandai“.

Pati A. Kotvicka, kuri, kaip pranešama, keliavo su dviem vengrais ir savo motina, pasienyje įvykusio incidento nekomentavo.

Įtariama, kad išvykdama iš Ukrainos per Viloko pasienio punktą, ji nedeklaravo milžiniškos grynųjų pinigų sumos, ir šiuos pinigus aptiko Vengrijos muitinės pareigūnai, rašė laikraštis „Obozrevatel“.

Tuomet ji užpildė deklaraciją, kad šiuos pinigus įsiveža į Vengriją, ES šalį.

Ukrainoje labai jautriai reaguojama į tai, kad šalies likimui pakibus ant plauko, turtingasis elitas siekia išgabenti savo pinigus į užsienį ir taip bando išvengti kapitalo nutekėjimui taikomų apribojimų.

Rusijos užpultoje Ukrainoje A. Kovickis per verslo partnerius valdo įmonę „Nuclear Energy Systems of Ukraine“ ir kontroliuoja urano klodus.

Manoma, kad jis taip pat palaiko artimus verslo bei politinius ryšius su buvusiu vidaus reikalų ministru Arsenu Avakovu.

Muitinės pareigūnų ir pasieniečių, sulaikiusių šį bagažą, pavardės siauram ratui pareigūnų yra žinomos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės