38 metų A. Kabajeva yra buvusi olimpinė gimnastė ir aukso medalio laimėtoja, kuri, kaip manoma, yra V. Putino „meilužė“ ir „slaptų jo vaikų“, kurių jis pats niekada oficialiai nepripažino, motina, rašo „Daily Mail“.

Ši peticija buvo parengta po to, kai pasirodė pranešimai, jog A. Kabajeva, kadaise vadinta „lanksčiausia Rusijos moterimi“, šio mėnesio pradžioje buvo išsiųsta į privatų namą Šveicarijoje.

„Atėjo laikas Evai Braun vėl grįžti pas savo fiurerį“, – sakoma stiprių išsireiškimų nestokojančioje peticijoje, kuri buvo paskelbta svetainėje change.org vokiečių, prancūzų ir anglų kalbomis. Iki šiol ją pasirašė daugiau kaip 57 tūkst. žmonių.

„Nepaisant dabartinio karo, Šveicarija ir toliau teikia prieglobstį V. Putino režimo bendrininkei“, – rašoma peticijoje.

Pora bent keletą kartų buvo nufotografuota kartu, o tyrimas, kurį atliko įkalinto V. Putino kritiko Aleksejaus Navalno įsteigtas Kovos su korupcija fondas, „atskleidė, jog keli Rusijos oligarchai A. Kabajevos šeimai nepaaiškinamomis aplinkybėmis yra padovanoję nekilnojamojo turto, pinigų ir kito turto“.

Buvusi gimnastė retai matoma viešumoje, tačiau praėjusių metų gruodį, likus kelioms savaitėms iki Rusijos invazijos į Ukrainą, ji buvo nufilmuota Maskvoje šokanti meninės gimnastikos turnyre „Dieviškoji malonė“.

„Mes, Rusijos, Baltarusijos ir Ukrainos piliečiai, šiuo metu išgyvenantys didžiules kančias, vieningai kreipiamės į Šveicarijos valdžios institucijas“, – rašoma peticijoje.

„Visuomenė ką tik sužinojo, kad Rusijos politikos ir žiniasklaidos veikėja, buvusi (gimnastė) Alina Kabajeva JŪSŲ šalyje slapstosi nuo Rusijos Federacijai įvestų sankcijų pasekmių“.

„Ji yra mylimiausia iliuzijų užvaldyto diktatoriaus ir karo nusikaltėlio, pastarosiomis savaitėmis klastingai puolančio Ukrainą, žmona“.

„Kadangi Rusijoje ji remia socialines veiklas, po 2014 metų ji bandė pripratinti Rusijos piliečius prie sankcijų realybės ir asmeniškai yra pareiškusi: „Kuo bus blogiau, tuo mums bus geriau!“

Pasirašiusieji klausia: „Kodėl, atsižvelgiant į Rusijai paskelbtų sankcijų mastą, Šveicarijos valdžia ir toliau teikia prieglobstį jai ir jos šeimai, kai V. Putinas „griauna milijonų žmonių gyvenimus“.

Peticijoje šveicarams sakoma: „Pirmą kartą šiuolaikinėje istorijoje jūsų šalis pažeidė savo neutralumą, ko nedarė net XX amžiuje nacistinės Vokietijos atžvilgiu, ir prisijungė prie sankcijų V. Putinui bei jo aplinkai. O dabar jūs leidžiate jo meilužei ir jos vaikams slapstytis tarp jūsų valstybės sienų“.

Kol kas nėra jokių nepriklausomai patvirtintų įrodymų, kad buvusi Rusijos Dūmos narė A. Kabajeva tikrai slapstosi Šveicarijoje, kur, kaip manoma, pagimdė Rusijos prezidento vaikus.

Kituose pranešimuose teigiama, kad A. Kabajeva slapstosi ne Šveicarijoje, bet moderniame požeminiame bunkeryje Sibiro Altajaus kalnuose.

61 metų politologas Valerijus Solovėjus anksčiau kovo mėnesį sakė: „Iš tikrųjų tai ne bunkeris, o visas požeminis miestas, aprūpintas naujausiais mokslo ir technologijų pasiekimais“.

„Tikiuosi, kad jums tai kažką reiškia? Kad prezidentas išsiuntė savo šeimą į šį bunkerį?“, – įspėjo jis.

Pastaruoju metu A. Kabajeva viešumoje pasirodydavo labai retai, bet buvo išplatinusi pareiškimą, kuriame pasmerkė sprendimą dėl karo Ukrainoje neleisti Rusijos komandai dalyvauti Pekino parolimpinėse žaidynėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Dalintis
Nuomonės